Vuoden 2023 aikana Mikael Granlund on kaupattu kahdesti NHL:ssä. Ensin hänen pitkäaikainen seuransa Nashville Predators kauppasi Granlundin Pittsburgh Penguinsiin. Kesällä Pittsburgh pisti Granlundin taas eteenpäin San Jose Sharksin riveihin.

Granlundin hankinta herätti paljon närää Pittsburghin faneissa. Suomalaishyökkääjä oli monen mielestä kallis vahvistus tehoihinsa nähden, eikä sopimus edes päättynyt viime kauteen. Granlundin peliesityksetkin jäivät vaisuiksi. Hän keräsi 21 ottelussa vaatimattomat tehot 1+4=5.

Ilta-Sanomien haastattelussa Granlund kertoo, miltä kova kritiikki tuntui.

– Muualta saamani paska on tuskin lähelläkään sitä, mitä olen itse antanut itselleni, Granlund sanoo suoraan.

– Pelillisesti oli vaikeaa. Emme pelanneet joukkueenakaan hyvin tai päässeet pleijareihin. Tilanne oli paradoksinen. Olen aiemmin urallani ollut joka vuosi pudotuspeleissä. Nyt joukkue oli paperilla varmaan paras, jossa olen ikinä ollut.

San Joseen siirtymisessä Granlund näkee hienoja mahdollisuuksia.

– Minulla on jokseenkin innokas olo. Viime kauden lopulla rooli oli mitä oli. Nyt pystyn toivottavasti ottamaan isomman ruudun ja oikeasti vaikuttamaan siihen, hävitäänkö vai voitetaanko, Granlund sanoo.

– Se on pelaajalle hienoin tilanne – mitään ottamatta pois miltään roolilta. Silloin voitot tuntuvat vielä paremmilta ja häviöt vielä huonommalta.