TAMPERE. Leijonat kärsi maanantaina tiukan tappion A-lohkon huippukamppailussa, kun Ruotsi oli voittolaukauskilpailun jälkeen vahvempi maalein 2-1.

Ottelun jälkeen Mikko Rantanen kertoi, että joukkueen pelaamisessa oli paljon hyvää, mutta kehitettävääkin jäi.

– Tiukka peli. Ruotsi puolusti hyvin. Meiltä puuttui ehkä hieman maltti hyökkäyspelaamisesta. Pyrittiin välillä väkisin keskelle. Itsekin tein niin, mutta he puolustivat hyvin keskustaa. Oltaisiin voitu pelata ulkopuolella, jättää vähän jättösyöttöjä ja sitä kautta saada liikettä.

– Mutta olihan meillä paikkoja tehdä ne tarvittavat maalit. Joku puristus siinä on. Täytyy saada rentoutta, Rantanen sanoi.

Samalla suomalaistähti kertasi omia maalipaikkojaan. Kertaalleen edessä oli jopa tyhjä maali, johon Ville Pokka teki loistavan esityön, mutta Rantanen ei saanut iskettyä kiekkoa reppuun ruotsalaispuolustajan päästessä häiritsemään.

– Siinä kun Pokka laittoi kiekon maalin takaa mulle, niin kyllä siitä maali pitäisi tehdä. Semmoisiin paikkoihin täytyy saada lisää henkistä terävyyttä ja vahvempi maila, niin laitetaan kiekkoa reppuun.

Rantanen ei myöskään mennyt heikon jään taakse, vaikka kiekko käyttäytyikin välillä omituisesti.

– Jää on molemmille sama, ehkä se on vähän pehmeä, mutta ei se mikään tekosyy ole. Jos on huono jää, niin pitää pelata simppelimmin ja olla valmis siihen, että välillä kiekko vähän pomppii.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen