Philadelphia Flyers on haastettu oikeuteen. Lääkintäpalveluiden johtaja Jim McCrossin ja apulaisfysiikkavalmentaja Sal Raffa syyttävät työnantajaansa syöpää aiheuttaville kemikaaleille altistumisesta.

Syytteen mukaan Flyersin harjoituskeskuksessa jääkoneiden polttoaine sisältää ja/tai tuottaa karsinogeeniä. Jääkoneita pidetään syytteen sanoin ”pienessä tilassa” ja niitä käytetään ”monia kertoja päivässä”.

Molemmilla Flyersin haastaneista henkilökunnan jäsenistä on todettu luuydinsairaus nimeltä essentiaalinen trombosytemia, jonka vuoksi luuytimessä ja veressä on liikaa solukkuutta. Lääketieteellisen yleislehti Duodecimin nettisivujen mukaan tauti kasvattaa riskiä sairastua leukemiaan ja myelofibroosiin, jotka ovat molemmat syöpäsairauksia. Essentiaalisesta trombosytemiasta kehittynyt leukemia on huonoennusteinen.

McCrossinilla myelofibroosi on jo todettu. Siihen ei löydy parannuskeinoa, mutta elinajanodote on keskimäärin kymmenkunta vuotta.

Flyers kommentoi asiaa toteamalla, että ottaa työntekijöidensä turvallisuuden todella vakavasti, mutta ettei näillä syytteillä ei ole perää.