Liigan runkosarja saatiin päätökseensä tiistaina. SuomiKiekko käy runkosarjaa läpi erilaisten listausten avulla.

Tässä artikkelissa luetellaan runkosarjan viisi parasta puolustajaa.

5. Thomas Grégoire, Lukko

(53 ottelua, 8+26=34, +13)

23-vuotias kanadalaispuolustaja Grégoire siirtyi Raumalle kesken viime kauden ja oli jo silloin vahvistus Suomen mestaruuteen edenneessä joukkueessa. Tälläkin kaudella tekeminen on ollut huippuluokkaa. Grégoire jää helposti pimentoon Lukon takalinjoilla, koska huomion tämän kauden aikana on vienyt Vili Saarijärvi, toki ihan ansaitusti. Grégoire oli lopulta puolustajien pistepörssin kuudes ja tehotilastokin oli erittäin hyvä. Oli tasaisen vahva ja varmaotteinen puolustaja läpi kauden.

4. Arttu Pelli, HPK

(60 ottelua, 12+18=30, +15)

Ensimmäistä Liiga-kauttaan muualla kuin KooKoossa tahkonnut Pelli pelasi uransa parhaan kauden. 25-vuotias Pelli nousi jo Kouvolan vuosinaan luottomiehen rooliin Liigassa ja HPK:n riveihin siirtyessään pystyi ottamaan jälleen stepin eteenpäin. Oli joukkueensa ykköspuolustaja monellakin mittarilla. Tehotilasto oli kovaa luokkaa ja 12 maalin runkosarja on varsinkin puolustajalle loistava suoritus. Pelli jatkaa Hämeenlinnassa myöskin tulevalla kaudella.

3. Les Lancaster, Ilves

(57 ottelua, 9+26=35, -5)

Lancaster pelasi avauskauttaan Euroopassa ja suoriutui siitä erinomaisesti. Sijoittui puolustajien pistepörssissä lopulta komeasti neljänneksi. Lancasterista oli Ilvekselle paljon iloa ja apua, ja hän nousikin yhdeksi Ilves-joukkueen kärkinimistä. Näyttävä puolustaja, joka liikkuu hyvin ja tekee kiekon kanssa järkeviä ratkaisuja. Ilves teki jo hyvissä ajoin 27-vuotiaan yhdysvaltalaisen kanssa jatkosopimuksen myöskin tulevasta kaudesta, mikä oli todella kova kiinnitys.

2. Lasse Lappalainen, KalPa

(60 ottelua, 13+23=36, -10)

Uskomaton runkosarja! Lasse Lappalainen pelasi 32-vuotiaana uransa parhaan kauden tehopisteiden valossa. Sijoittui puolustajien piste- ja maalipörssissä komeasti kolmanneksi. Lappalainen on noussut vanhemmalla iällä Liigan puolustajien eliittiin ja viime kauden aikana hän pääsi mukaan myöskin maajoukkueeseen. Lappalainen on KalPan alakerran isäntä, jolta löytyy erittäin hyvä ja kova laukaus, minkä lisäksi hän väläytteli osaamistaan myöskin rankkareissa. Lappalainen jatkaa KalPassa kevääseen 2024 saakka.

1. Vili Saarijärvi, Lukko

(52 ottelua, 17+26=43, +19)

Saarijärvi on itseoikeutetusti Liigan runkosarjan paras puolustaja. Hän voitti lopulta suhteellisen ylivoimaisesti puolustajien piste- ja maalipörssin. 24-vuotias tähtipakki on erittäin monipuolinen pelaaja: hän kerrytti lähes 25 minuuttia jääaikaa ottelua kohden, teki paljon maaleja ja tehopisteitä, puolustusvelvoitteet hoituivat, kuten tehotilasto osoittaa ja toimi kiekollisena liiderinä joukkueessaan. Saarijärvi oli jo viime kaudella yksi Liigan parhaimpia puolustajia, mutta silloin päähuomion varasti huiman kauden samassa joukkueessa pelannut Robin Press. Hänen lähtönsä myötä Saarijärvi otti upeasti haltuunsa vapautuneen valokeilan, eikä olekaan ihme, että Saarijärvi jättää Liigan taakseen tämän kauden päätteeksi ja suuntaa Sveitsiin kahdeksi seuraavaksi kaudeksi.

LUE MYÖS:

Liigan runkosarjan arvostelut: Tässä ovat TOP5-hyökkääjät – Jukurien kapteenin jatkuva liito hämmästyttää

Liigan runkosarjan arvostelut: Tässä ovat TOP5-valmentajat – Olli Jokinen hiljensi epäilijät, mestariluotsin tekemisissä jo nyt lupaavia jälkiä

Liigan runkosarjan arvostelut: Tässä ovat TOP5-maalivahdit – Jukurien sensaatiovahti ansaituisti listan kärjessä

Mahtavia tarinoita ja läpimurtoja! Tässä ovat Liigan runkosarjan TOP 5 -yllättäjät

Karvaita pettymyksiä ja alisuorittajia! Tässä ovat Liigan runkosarjan FLOP 5 -yllättäjät