Liigan runkosarjan arvostelut: Tässä ovat TOP5-hyökkääjät – Jukurien kapteenin jatkuva liito hämmästyttää

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan runkosarja tulee pakettiin tiistaina, joten nyt on hyvä aika alkaa vetämään talvea pakettiin.

Listaamme tässä jutussa nippuun runkosarjan viisi parasta hyökkääjää. Tilastoihin ei ole huomioitu lauantain 19.3. tai sitä myöhempiä kierroksia.

5. Waltteri Merelä, Tappara

(55 ottelua, 20 maalia + 20 syöttöä = 40 pistettä, tehotilasto +30)

Ehkä yllätysvalinta, ehkä ei. 20 maalia, 20 syöttöä ja siihen kylkeen tehotilaston lukema +30 ovat toisaalta sellaisia lukemia, jotka ansaitsevat huomiota.

Merelän lisäksi tälle listalle olisi mahtunut monta muutakin timanttia ja eniten kirpaisee Jukurien Aatu Rädyn, Ilveksen Eemeli Suomen ja Pelicansin Lukas Jasekin pudottaminen viiden kärjestä.

Hyökkääjä takoi viime kaudella 10 maalia ja 27 pistettä, joten kaikki perusennätykset ovat menneet uuteen uskoon aikoja sitten. Ylöjärveläinen nousi maajoukkueeseen täysin ansaitusti.

4. Jiri Smejkal, Pelicans

(42, 24+19=43, +14)

Maalipörssin johtajaa ja mahdollista voittajaa on vaikeaa pudottaa pois laskuista. Tshekki taistelee tosissaan kuninkuudesta, vaikka hän oli viikkoja sivussa maansa mukana pieleen menneissä Pekingin olympiakisoissa.

Smejkal ja maanmies Jasek ovat olleet ajoittain kenties koko sarjan vaarallisin kaksikko, joka on kyennyt pitämään Pelicansia kahdestaan pisteiden syrjässä kiinni.

Tapparan vaihtaminen Pelicansiin näytti tekevän hyvää. On syytä muistaa, että viime kauden saldo kirvesrinnoissa oli 48 pelissä 9+17=26 (-9).

3. Michael Joly, HPK

(56, 20+29=49, +18)

Alkukaudella vaisumpaa, vaikka kauden kolme ensimmäistä ottelua toivatkin viisi pistettä. Sen jälkeen meno laantui, ja lokakuun saldoksi jäi kolme syöttöpistettä.

Joly on päässyt sittemmin käsiksi niin Liigan kuin Kerhon vaatimuksiin oivalla tavalla. Kultakypärä on jatkuva pelote hyökkäyspäässä. Näyttää, kuin hän keksiksi – jos ei illasta niin ainakin – viikosta toiseen uusia kikkoja hyökkäyspään ratkaisuhetkiin.

2. Anton Levtchi, Tappara

(53, 23+35=58, +21)

Pelattuja otteluita vähemmän kuin pörssikakkosella Petrus Palmulla, mutta silti ennen lauantaita neljän pisteen kaula pistepörssin kärjessä. Maajoukkueeseen murtautunut pelimies oli ollut jäällä 53 ottelussa peräti 52 omien maalatessa joko tasakentällisin tai alivoimilla.

Kokonaisvaltaisuus on iso teema Tappara-tähden peliä. Pelaamisesta on hankalaa löytää rajuja epäkohtia.

1. Petrus Palmu, Jukurit

(57, 22+32=54, +22)

Jotenkin selvä valinta ilman sen kummempaa miettimistä tai lottoamista. Liigaan palannut Jukurien kapteeni (arkistokuvassa) on toki ollut jo aiemmin hyvä pisteiden takoja – ennätys 36 (17+19) TPS:stä, mutta nyt vire on ollut sensaatiomaisen kovaa.

Kokonaisvaltaisesti erinomaisesti pelannut jämäkän oloinen hyökkääjä ei ole vajonnut missään vaiheessa talvea suoritustason pohjalle, vaikka hän joutuu pelaamaan vastustajien kovimpia vastaan. Ja rooli korostuu Jukureissa erityisen paljon – joukkue, joka nousi jostain syvältä sensaatiomaiseen liitoon kapteenin esimerkillä.

Palmu oli ennen lauantaita 23 maalin ja 56 pisteen tahdissa.

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️