Liigan runkosarja saatiin päätökseensä tiistaina. Ennen pudotuspelien alkua SuomiKiekko vetää runkosarjaa yhteen listaamalla jokaisen pelipaikan parhaat pelaajat ja paljon muuta.

Tässä artikkelissa nostamme esiin viisi pelaajaa, jotka olivat runkosarjassa viisi isointa positiivista yllätystä.

5. Heikki Liedes, KooKoo

60 ottelua, 20+14=34, +13

Edellisellä kaudella Heikki Liedes johdatti kapteenina Lukon Suomen mestaruuteen. Hän oli tuossa joukkueessa – kuten on koko aiemmalla urallaan ollut – duunaripelaaja. KooKoossa hänestä paljastui yllättäen monipuolinen maalintekijä. 20 maalia on erittäin kova saavutus kenelle tahansa. Aiemmalla urallaan Liedeksen maaliennätys oli kymennen osumaa.

4. Waltteri Merelä, Tappara

57 ottelua, 21+23=44, +31

Waltteri Merelä paukutti Pelicansin junioreissa kovia tehoja ja väläytti potentiaaliaan myös Liigassa. Siirto Tapparaan sai kuitenkin 23-vuotiaan hyökkääjän todella puhkeamaan kukkaan. Merelä oli mukana muodostamassa koko Liigan vaarallisinta ketjua Tyler Morleyn ja Anton Levtchin kanssa, vaikka ennen kauden alkua Merelältä ei ihmeitä odotettu.

3. Ville Petman, SaiPa

59 ottelua, 15+24=39, -18

Aiemmalla urallaan Ville Petman oli esiintynyt alempien ketjujen raatajan roolissa. Nyt ison vastuun myötä Petmanista kasvoi todellinen supertähti. Hän oli vaisun SaiPa-hyökkäyksen ainoa ilopilleri, ja oli mukana järjestelemässä isoa osaa kaikista lappeenrantalaisten maaleista. Petman oli joukkueelleen äärimmäisen arvokas pelaaja. Mihin nuorukainen mahtaa pystyä ensi kaudelle, jos hänen vierelleen saadaan muitakin kovatasoisempia pelimiehiä?

2. Nick Malik, KooKoo

34 ottelua, 92,22%, 4 nollapeliä

Nick Malik oli täydellinen jokerikortti KooKoon maalille. 19-vuotias tshekkivahti ei pelannut viime kaudella ainuttakaan ottelua ammattilaissarjassa. Tshekin divarissa matseja kertyi neljä kappaletta. Silti KooKoossa hän on esiintynyt kuin vanha konkari. Malik on antanut joukkueelleen mahdollisuuden voittaa illasta toiseen, ja hän on suurin yksittäinen syy, miksi KooKoo pääsi pudotuspeleihin.

1. Oskari Salminen, Jukurit

55 ottelua, 91,97, 9 nollapeliä

Ennen kauden alkua Jukureiden maalivahtiosastolle naureskeltiin. Kiekkoihmiset ympäri Suomea ihmettelivät, miksi kaikki paukut oli käytetty hyökkäykseen, eikä joukkue ollut kiinnittänyt kunnollista maalivahtia. Kukaan ei naureskele enää. Oskari Salminen pelasi ilmiömäisen runkosarjan. Hänen erinomaisuudestaan eivät kerro torjuntaprosentti tai päästettyjen maalien keskiarvo, vaan pelattujen otteluiden määrä. Salmisen työkuorma oli mieletön, mutta silti hän loisti illasta toiseen.