Karvaita pettymyksiä ja alisuorittajia! Tässä ovat Liigan runkosarjan FLOP 5 -yllättäjät

© Kuva: Liiga

Liigan runkosarja saatiin päätökseensä tiistaina. Ennen pudotuspelien alkua SuomiKiekko vetää runkosarjaa yhteen listaamalla jokaisen pelipaikan parhaat pelaajat ja paljon muuta.

Tässä artikkelissa nostamme esiin viisi pelaajaa, jotka alittivat heille asetetut odotukset kaikkein rankimmin.

5. Brad Lambert, JYP/Pelicans

49 ottelua, 4+6=10, -16

18-vuotiaan kiekkolupauksen kohdalla on kenties epäreilua sanoa, että hän on alittanut odotukset. Brad Lambertin kohdalla näin voi kuitenkin tehdä perustellusti. Hänestä odotettiin yhtä NHL:n ensi kesän kärkivarauksista, mutta hänen kautensa alitti ainakin skouttien odotukset, eikä Lambertia tulla varaamaan todennäköisesti edes kymmenen ensimmäisen joukossa. Taitoa Lambertilla selvästi on. Kuti on terävä, käsiä löytyy ja luistelu on sulavaa kuin mikä. Valitettavasti peliäly ei vielä riittänyt koviin tehoihin ammatilaissarjassa, ja Lambertin pelaaminen olikin usein päämäärätöntä koohottamista.

4. Michael Keränen, Sport

45 ottelua, 7+11=18, -9

Michael Keränen oli joitakin vuosia sitten Liigan valovoimaisimpia pelaajia ja läpimurto NHL:äänkin oli lähellä. Tällä kaudella kipinä näytti olevan kadoksissa. Keränen oli kaukana parhaasta tasostaan, eikä hän näyttänyt omalta juonikkaalta itseltään. Kauden edetessä hän tippuikin alempiin ketjuihin ansaitusti.

3. Michael Garteig, HIFK

36 ottelua, 90,4%, 1 nollapeli

HIFK odotti Michael Garteigista kokenutta ja perusvarmaa maalivahtia. Valitettavasti sellaista helsinkiläisseura ei saanut. Garteig haparoi läpi kauden ja päästi hurjan määrän helppoja maaleja, mikä maksoi myös HIFK:lle sarjapisteitä. Garteigista odotettiin yhtä Liigan kovimmista maalivahdeista, mutta hän jäi kauas TOP 5 -tasosta.

2. Teemu Rautiainen, KooKoo

45 ottelua, 9+7=16, +1

Teemu Rautiaisesta odotettiin KooKoolle ylivoiman pyörittäjää ja hyökkäyksen moottoria. Valitettavasti laitahyökkääjä ei onnistunut missään vaiheessa lunastamaan odotuksia. Tehopisteet jäivät vähäisiksi, itseluottamus oli kadoksissa ja panos kentällä oli varsin minimaalinen.

1. Casey Wellman, Kärpät

35 ottelua, 6+7=13, -3

Casey Wellman saapui Ouluun NHL-statuksella ja kelvollisen KHL-kauden jälkeen. Liigassa homma ei toiminut missään vaiheessa. Wellmanilla oli isoja vaikeuksia mahtua kokoonpanoon, ja loppukaudesta hänet nähtiinkin nelosketjun laidalla. Hänen hankintansa oli valtava hutilaukaus Kärppien toimistolta.

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️