Liigan runkosarja saadaan päätökseensä tiistaina. SuomiKiekko käy runkosarjaa läpi erilaisten listausten avulla.

Tässä artikkelissa luetellaan runkosarjan viisi parasta maalivahtia. Listaus on tehty ennen tiistain päätöskierroksen otteluita.

5. Eetu Laurikainen, HPK

(44 ottelua, 91,85%, 2,11, 5 nollapeliä)

Laurikainen saapui kesken viime kauden HPK:n riveihin ja pelasi hyvin. Tällä kaudella hän on saanut olla alusta saakka mukana ja on kuulunut jälleen Liigan parhaimpien maalivahtien joukkoon.

Joukkueena HPK on päästänyt toiseksi vähiten maaleja, josta kiitos kuuluu Laurikaisen lisäksi myöskin loistavasti omat ottelunsa hoitaneelle Daniel Lebedeffille. Laurikainen on luotettava ja kovatasoinen veskari, joka on pelannut jo useita kausia Liigassa. 29-vuotias Laurikainen on saanut tällä kaudella kunniaa jo siinä määrin, että hänet valittiin marraskuun pelaajaksi.

4. Andrei Kareev, TPS

(49 ottelua, 91,94%, 2,05, 5 nollapeliä)

Kareev pelaa toista kauttaan Liigassa ja TPS:n riveissä, ja on jatkanut tällä kaudella siitä, mihin viime kaudella jäi. Vastuu verrattuna viime kauteen on kasvanut ja Kareev onkin tällä kaudella ollut vielä selkeämmin joukkueen ykkösvahti kuin viime kaudella.

27-vuotias moskovalainen on pelannut ja voittanut Liigan maalivahdeista toiseksi eniten. TPS on tämän kauden yksi vähiten maaleja päästäneistä joukkueista, joten Kareevilla on suuri rooli siinä, että TPS nappaa suoran puolivälieräpaikan. Perspektiiviä antaa myös se fakta, että tehdyissä maaleissa joukkue on kuitenkin vasta kahdeksanneksi paras. Kareevin antamaan panokseen TPS ei ainakaan tule tällä kaudella kaatumaan.

3. Nick Malik, KooKoo

(33 ottelua, 92,48%, 1,90, 4 nollapeliä)

19-vuotias tshekkiläis-yhdysvaltalainen Malik on tullut vakuuttavasti sisään Liigaan. Ennen kuluvaa kautta Malik oli pelannut Tshekin kakkostasolla ja kokemusta aikuisten pääsarjoista ei käytännössä ollut lainkaan.

Malik on pelannut kauden lähestulkoon puoliksi Oskari Setäsen kanssa. Tilastot ovat kovaa valuuttaa varsinkin huomioituna se fakta, että KooKoo ei aivan kärkisijoista taistelekaan. Tilastoista nousee erityisesti esiin se, että Malikin ollessa maalinsuulla KooKoo on jäänyt ainoastaan kahdeksan kertaa täysin ilman pisteitä. Se on seikka, joka nostaa myöskin Malikin osakkeita tällä listalla.

2. Christian Heljanko, Tappara

(48 ottelua, 91,87%, 1,82, 8 nollapeliä)

Jos on Heljangosta puhuttu viime vuosina ailahtelevana maalivahtina, jonka taso ei riitä kovissa paikoissa, voidaan nämä puheet viimeistään nyt unohtaa. 24-vuotiaan Heljangon tämän kauden tilastot ovat komeaa luettavaa. Hän on toiminut joukkueensa selkeänä ykkösvahtina ja pystynyt olemaan selkeä voittava maalivahti.

Heljanko on pelannut Liiga-vahdeista kolmanneksi eniten. Voittotilastossa hän on myös kolmantena ja nollapelitilastossa toisena. Päästettyjen maalien keskiarvo on hänellä paras heistä, jotka ovat pelanneet vähintään puolet joukkueensa runkosarjapeleistä. Heljanko on ollut jo aiemmilla Liiga-kausillaan hyvä, mutta nyt hän on ottanut selkeän stepin eteenpäin. Varma, rauhallinen ja näyttävä maalivahti, johon koko joukkue voi luottaa.

1. Oskari Salminen, Jukurit

(55 ottelua, 91,97%, 2,07, 9 nollapeliä)

Täksi kaudeksi Jukurien riveihin siirtynyt 22-vuotias Salminen on Liigan runkosarjan paras maalivahti. Nuorukaisen kulunut kausi on ollut sensaatiomainen, kuten se on ollut koko joukkueellakin. Salminen on pelannut tämän kauden maalivahdeista eniten ja hän johtaa sekä voitto- että nollapelitilastoja.

Ennen kuluvaa kautta Salminen oli pelannut KooKoossa ainoastaan 30 ottelua kahden eri kauden aikana. Mikkeliin siirryttyään hän on nauttinut vastuusta enemmän kuin ikinä missään koko uransa aikana ja on vastannut huutoon enemmän kuin erinomaisesti. Salmisen huippukaudella on myöskin oma merkittävä osansa Jukurien komeaan suorittamiseen runkosarjassa. Salminen on ehdottomasti ollut kuluvan kauden yksi positiivisimmista yllättäjistä sekä todellisista komeetoista.

Kunniamaininnat:

Joel Blomqvist, Kärpät
Daniel Lebedeff, HPK

LUE MYÖS:

Liigan runkosarjan arvostelut: Tässä ovat TOP5-hyökkääjät – Jukurien kapteenin jatkuva liito hämmästyttää

Liigan runkosarjan arvostelut: Tässä ovat TOP5-valmentajat – Olli Jokinen hiljensi epäilijät, mestariluotsin tekemisissä jo nyt lupaavia jälkiä