Ruotsalaismedia seuraa Tre Kronorin katastrofaalisesta tippumisesta huolimatta silmä kovana jääkiekon MM-kisojen mitalipelejä.

Aftonbladetin kolumnisti Mats Wennerholm arvioi, että kokonaan ulos puolivälieristä jäänyt Ruotsi voisi pienellä tuurilla hyvinkin olla nyt Kanadan sijaan MM-finaalissa. Myös Kanadan puolivälieräpaikka ratkesi vasta alkusarjan viime hetkillä, eikä se edes ollut lopussa joukkueen omissa käsissä.

– En voi olla ajattelematta sitä, että se (jatkoonmenijä) olisi voinut olla Ruotsi. Pienellä tuurilla, parilla onnekkaalla pompulla ja yhdellä erilaisella lopputuloksella voisimme olla tänään finaalissa.

Kanada on voittanut turnauksessa ns. oikeat pelit.

– Ruotsin alkusarjatulos oli täsmälleen sama kuin Kanadallakin – kolme voittoa, neljä tappiota ja yhteensä 10 pistettä. Ruotsi hävisi viimeisen pelinsä Venäjälle rankkareilla 2-3, aivan kuten Kanadalle kävi Suomen kanssa. Ero oli siinä, että tuo viimeisen pelin piste riitti Kanadalle jatkopaikkaan, Ruotsille ei, Wennerholm muistuttaa.

– Tämä osoittaa, kuinka veteen piirretty viiva menestyksen ja epäonnistumisen välillä on. Kanada hävisi kolme ensimmäistä otteluaan Latviaa, Yhdysvaltoja ja Saksaa vastaan, ja se oli enemmän tai vähemmän ulkona pudotuspeleistä jo silloin. Monet naureskelivat Kanadan toisen ja kolmannen tason NHL-pelaajista kasatulle joukkueelle, Wennerholm jatkaa.

Siinä missä Latvian MM-kisat olivat Ruotsille kaikkien aikojen mahalasku, pelaa kisat umpisurkeasti aloittanut Kanada tänään MM-kullasta Suomea vastaan. Kiekko tippuu jäähän Riiassa kello 20.15.