Jääkiekon vuoden 2022 MM-kisat pelataan Suomessa. Pohjakuva: Getty Images.

Jääkiekon MM-kisat 2022

Vuoden 2022 jääkiekon MM-kisat pelataan Suomessa. Kisakaupunkeina ovat Helsinki ja Tampere. Leijonat pelaa kaikki ottelunsa Tampereella Kannen areenalla. Vuoden 2022 MM-turnaus pelataan 13.-29. toukokuuta.

Tältä sivulta löydät MM-kisojen lohkot, otteluohjelman, uutiset sekä tietoa lipunmyynnistä ja lippuarvonnasta.

Sisällysluettelo:

MM-uutiset

Tutulta näyttää – maskotti MM-kotikisoihin on valittu!

Ensi keväänä pelattava jääkiekon MM-kisat pelataan Helsingin Hartwall Areenalla ja Tampereen tuoreella, toistaiseksi nimettömällä, areenalla. Toukokuiselle turnaukselle on nyt valittu maskotti. Nimeksi maskotille valikoitui Miracleo....

Voisiko Nuoriin Leijoniin valittu Joakim Kemell, 17, nousta jopa miesten MM-kotikisoihin? ”Onhan hän huikea...

HELSINKI. Lauantaina Lukko-pelissä loukkaantunut ja viikon verran huilaava Joakim Kemell on ollut läpi liigakauden sellaisessa vireessä, että 17-vuotias pelaaja keikkuu edelleen sarjan piste- ja...

Vuoden 2022 MM-kisojen lohkot

A-lohko (Helsinki)

 • Kanada
 • ROC (Venäjän olympiaurheilijat)
 • Saksa
 • Sveitsi
 • Slovakia
 • Tanska
 • Kazakstan
 • Italia

B-lohko (Tampere)

 • Suomi
 • USA
 • Tshekki
 • Ruotsi
 • Latvia
 • Norja
 • Valko-Venäjä
 • Iso-Britannia

MM-kisojen otteluohjelma ja tulokset

Otteluohjelma julkaistiin 18. elokuuta. Turnaus pelataan 13.-29. toukokuuta.

Suomen alkulohko-ottelut

13.5.2022 kello 20.20 Suomi−Norja
14.5.2022 kello 20.20 Latvia−Suomi
16.5.2022 kello 20.20 Suomi−USA
18.5.2022 kello 20.20 Suomi−Ruotsi
20.5.2022 kello 16.20 Iso-Britannia−Suomi
21.5.2022 kello 16.20 Valko-Venäjä−Suomi
24.5.2022 kello 20.20 Suomi−Tshekki

Kaikki alkulohko-ottelut

A-lohko

B-lohko

Pudotuspelit

Puolivälierät

26.5.2022 kello 16.20
26.5.2022 kello 16.20
26.5.2022 kello 20.20
26.5.2022 kello 20.20

Välierät

28.5.2022 kello 14.20
28.5.2022 kello 18.20

Pronssiottelu

29.5.2022 kello 15.20

Finaali

29.5.2022 kello 20.20

Missä vuoden 2022 MM-kisat pelataan?

Suomi isännöi vuoden 2022 jääkiekon MM-kisoja. Kisakaupungit ovat Helsinki ja Tampere. Leijonat pelaa kaikki ottelunsa uudella Tampereen Kannen areenalla.

A-lohkon ottelut pelataan Helsingissä Hartwall Arenalla. B-lohko pelataan Tampereella Kannen areenalla. Lisäksi välierät, pronssiottelu sekä finaali pelataan Tampereella. Puolivälierät pelataan Helsingissä ja Tampereella.

Tampereen Kannen areena

Kannen areena valmistuu Tampereen keskustaan joulukuussa 2021. Areenalle mahtuu jääkiekko-otteluissa kaukalon koosta riippuen 13 300-13 400 katsojaa, ja se on näin ollen Suomen suurin jääkiekkoareena.

Areenan rakennuskustannukset ovat arviolta 120 miljoonaa euroa, ja areenan omistavat LähiTapiola, OP, Ilmarinen, SRV sekä Tampereen kaupunki.

Kannen areenan nettisivut: Kannen areena

Hartwall Arena

Pasilaan vuonna 1997 valmistunut Hartwall Arena on Jokerien kotiareena, ja se on toiminut pitkään Leijonien kotiareenana kansainvälisissä otteluissa. Areenalle mahtuu jääkiekko-ottelussa 13 349 katsojaa.

Areenan rakennuskustannukset olivat noin 300 miljoonaa euroa. Nykyisin areenan omistaa Arena Events Oy, jonka pääomistajia ovat Gennadi Timtšenko sekä Roman Rotenberg.

Hartwall Arenan nettisivut: Hartwall Arena

Kuva: Getty Images.

 

Hartwall Arena on Jokerien kotiareena KHL:ssä. Kuva: Getty Images.

Liput vuoden 2022 MM-kisoihin - lippuarvonta

Vuoden 2022 MM-kisat pelataan Suomessa ja liput otteluihin myy Lippu.fi. Kaikki Tampereella pelattavat ottelut on varattu loppuun lippuarvonnan kautta. Saatavilla on vielä lippuja Helsingin otteluihin sekä rajattu määrä VIP-paketteja.

Leijonat pelaa kaikki MM-ottelunsa Kannen areenalla, Tampereella. Leijonien otteluliput tulivat myyntiin lippuarvonnan kautta suuren kysynnän takia. Lippuarvonta osoittautui hyvin suosituksi, sillä arvontaosallistumisten kautta haettiin yli 1 600 000 lippua.

A-lohkon ottelut ja kaksi puolivälierää pelataan Hartwall Arenalla, Helsingissä. B-lohkon ottelut, kaksi puolivälierää, välierät, pronssiottelu sekä finaali pelataan Kannen areenalla, Tampereella.

Liput Leijonien otteluihin lippuarvonnasta

 • Lippuarvontaan pystyi osallistumaan 2.–26.9.2021
 • Lippuarvonnan kautta osto-oikeuden saaneisiin oltiin yhteydessä 29.9.2021
 • Leijonien kaikki ottelut varattiin lippuarvonnan kautta ennakkoon loppuun
 • Lunastamattomia päivälippuja voi vapautua myyntiin 27.10.2021
 • Yksi henkilö pystyi hankkimaan maksimissaan 6 lippua
 • Helsingin otteluiden päivälippuja pystyy ostamaan ilman arvontaa
 • Yksittäisten otteluiden liput tulevat myyntiin helmikuussa 2022

Lippuarvonta oli käynnissä 2.–26. syyskuuta 2021. Arvonnassa oli mahdollisuus voittaa osto-oikeuksia kisojen päivälippuihin Tampereella pelattaviin otteluihin. Kaikki Tampereella pelattavat ottelut ennakkovarattiin loppuun.

– Kaikki Tampereella pelattavat ottelut on loppuunvarattu lippuarvonnan kautta. Arvontaan osallistuneiden ei kuitenkaan ole pakko lunastaa lippujaan, joten lunastamatta jääneitä lippuja voi vielä tulla myyntiin pieni määrä, kertoo 2022 Jääkiekon MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen Suomen Jääkiekkoliiton nettisivuilla.

Lippuarvonnassa oli tarjolla erihintaisia päivälippupaketteja eri katsomokategorioista. Arvontaan osallistuva pystyi valitsemaan haluamakseen lippumääräksi 1–6 lippua. Yksi henkilö pystyi siis hankkimaan arvonnan kautta enintään kuusi ottelulippua.

Helsingissä pelattavien otteluiden päivälippuja voi hankkia puolestaan ilman arvontaa.

Täältä pääset jättämään yhteystietosi IIHF:n viralliselle kisasivulle, jotta saat tuoreimmat tiedot lippujen hinnoista ja myynnistä: IIHF

VIP-paketit

Vuoden 2022 MM-kisoihin on myynnissä VIP-lippupaketteja. VIP-pakettien hinnat ovat alkaen 662,94 euroa. Voit tutustua VIP-paketteihin täältä (Lippu.fi).

MM-kisojen FAQ - usein kysytyt kysymykset

Missä vuoden 2022 MM-kisat pelataan?

Jääkiekon vuoden 2022 MM-kisat pelataan Suomessa. Kisakaupunkeina ovat Tampere (Kannen areena) ja Helsinki (Hartwall Arena). Leijonien kaikki ottelut pelataan Tampereella.

Liput vuoden 2022 MM-kisoihin?

Lippu.fi myy liput vuoden 2022 MM-kisoihin. Leijonien otteluihin järjestettiin syyskuun aikana lippuarvonta, jonka kautta pystyi saamaan osto-oikeuden päivälippujen ostamiseen.

Miten MM-kisojen lippuarvonta toimii?

Leijonien MM-kisaotteluiden liput oli mahdollista hankkia lippuarvonnan kautta. Lippuarvonnasta pystyi saamaan osto-oikeuden maksimissaan kuuteen lippuun. Lippuarvonta järjestettiin 2.–26.9.2021. Osto-oikeudet arvottiin syyskuun lopulla. Tampereen ottelut varattiin ennakkoon loppuun. Mikäli päivälippuja vapautuu vielä myyntiin, niitä pystyy ostamaan 27.10.2021.

Mikä kanava näyttää jääkiekon MM-kisat?

Jääkiekon MM-kisat näkyvät maksullisilta C Moren kanavilta sekä suoratoistopalvelu C Moresta. Lisäksi Leijonien MM-kisaottelut ja jatkopelit näkyvät ilmaiseksi joko MTV3- tai Sub -kanavilta.

Miten näkee jääkiekon MM-kisat ilmaiseksi?

Vedonlyöntiyhtiöt ovat aiempina vuosina näyttäneet jääkiekon MM-kisat ilmaisina livestream-lähetyksinä.

Voit katsoa ottelut, kun pelitililläsi on vähintään 0,01-1€ rahaa. Otteluiden katsominen on täysin laillista, eikä katsominen vaadi rahapelaamista.

Kuka selostaa jääkiekon MM-kisojen ottelut?

Leijonien otteluita selosti vuonna 2021 C Moren puolella pääsääntöisesti Antero Mertaranta. Ilmaiskanavien puolella Suomen otteluita on selostanut Mika Saukkonen.

Milloin jääkiekon MM-kisat järjestetään Suomessa?

Suomi järjestää vuoden 2022 MM-kisat Tampereella ja Helsingissä. Tampereella näyttämönä toimii uusi Kannen areena ja Helsingissä Hartwall Arena. Leijonat pelaa alkulohkon ottelunsa Tampereella.

Milloin Suomi voitti jääkiekon MM-kisat?

Leijonat on juhlinut kolmesti jääkiekon maailmanmestaruutta. Ensimmäinen kultamitali tuli legendaarisena vuonna 1995 Tukholman kisoissa. Timo Jutila, Saku Koivu ja kumppanit johdattivat Suomen historian ensimmäiseen MM-kultaan Globenissa voittamalla Ruotsin finaalissa maalein 5-1.

Toinen MM-kulta tuli vuonna 2011 Bratislavassa, kun Mikko Koivu johdatti Leijonat finaalissa 6-1-voittoon Ruotsista.

Kolmas ja tähän asti viimeinen MM-kulta tuli vuonna 2019. Silloinkin kisat pelattiin Bratislavassa. Suomi lähti kisoihin varsin nimettomällä joukkueella, mutta Jukka Jalonen sai joukkueen pelaamaan upeat kisat. Finaalissa Kanada kaatui Marko ”Mörkö” Anttilan johdolla maalein 3-1

Kuinka monta kertaa Ruotsi on voittanut jääkiekon MM-kisat?

Rakas naapurimme Ruotsi on todella menestynyt maa jääkiekon MM-kisojen historiassa. Ruotsi on voittanut MM-kullan peräti 11 kertaa. Lisäksi palkintokaapista löytyy 17 hopeaa ja 16 pronssimitalia. Ruotsi on voittanut myös kaksi olympiakultaa.

Miten vuoden 2022 MM-kisat pelataan?

Vuoden 2022 MM-turnauksessa on mukana 16 joukkuetta. Joukkueet jaetaan kahteen lohkoon, joissa molemmissa on kahdeksan joukkuetta.

Alkulohkovaiheessa maat kohtaavat toisensa kertaalleen, joten kaikille kertyy yhteensä seitsemän ottelua. Sen jälkeen lohkojen neljä parasta jatkaa puolivälieriin.

Lohkojen viimeiseksi jääneet maat putoavat alustavan suunnitelman mukaan 1. divisioonaan. Koronaviruksen takia muiden divisioonien turnauksia ei pelattu ollenkaan vuonna 2021, mutta vuonna 2022 on tarkoitus palata normaaliin systeemiin.

Pistelaskusysteemi

Alkulohkon otteluissa pisteet jaetaan seuraavasti:

 • 3 pistettä: voitto varsinaisella peliajalla
 • 2 pistettä: voitto jatkoajalla tai voittolaukauskilpailun jälkeen
 • 1 piste: tappio jatkoajalla tai voittolaukauskilpailun jälkeen
 • 0 pistettä: tappio varsinaisella peliajalla

Ratkaisu tasapisteissä

Mikäli kaksi joukkuetta on tasapisteissä alkulohkovaiheen jälkeen, paremmuus ratkaistaan keskinäisen ottelun tuloksella. Jos useampi maa on tasapisteissä alkulohkovaiheen jälkeen, paremmuus ratkaistaan seuraavasti:

 • keskinäisten otteluiden tulokset
 • maaliero keskinäisissä otteluissa
 • tehdyt maalit keskinäisissä otteluissa
 • tulos parhaiten sijoittunutta ja lähimpänä tasapisteissä olevia joukkueita vastaan
 • tulos toiseksi parhaiten sijoittunutta ja lähimpänä tasapisteissä olevia joukkueita vastaan
 • ranking-sijoitus ennen MM-turnausta

Jatkoaika ja voittolaukauskilpailu

Kaikki alkulohkon ottelut pelataan ratkaisuun saakka. Mikäli tulos on alkulohkon ottelussa tasan varsinaisen peliajan jälkeen, pelataan viiden minuutin jatkoaika 4vs4 (3 kenttäpelaajaa + maalivahti). Mikäli jatkoajalla ei tule ratkaisua, voittaja ratkaistaan voittolaukauskilpailussa.

Puolivälierissä, välierissä sekä pronssipelissä jatkoaikaa pelataan kymmenen minuuttia, mutta muuten samoilla säännöillä kuin alkulohkossa.

Finaalissa pelataan 20 minuutin jatkoeriä ratkaisuun saakka. Finaalissa ei tule voittolaukauskilpailua, vaan jatkoeriä pelataan niin kauan kuin mestari on selvillä. Myös finaalin jatkoerät pelataan 4vs4-systeemillä (3 kenttäpelaajaa + maalivahti).

Lähde: IIHF

Leijonien joukkue MM-kisoissa

Leijonien lopullinen MM-kisajoukkue julkaistaan Tshekin EHT-turnauksen jälkeen. Joukkue lisätään tälle sivulle heti, kun se julkaistaan. Voit tutustua Leijonien vuoden 2021 MM-kisojen joukkueeseen tästä.

MM-kisojen pistepörssi

Päivittyy, kun turnaus käynnistyy. Voit vilkaista vuoden 2021 MM-kisojen pistepörssin tästä.

MM-kisojen palkitut pelaajat

Vuoden 2022 MM-kisojen palkitut pelaajat ilmoitetaan heti finaalin jälkeen. Voit tutustua vuoden 2021 MM-kisojen palkittuihin tästä.

MM-kisojen lohkoennakot

Kisaennakot tulossa ennen MM-kisoja.

Muut MM-kisoja ennakoivat artikkelit

Kisaennakoita tulossa ennen MM-kisoja.

MM-kisojen ennakot

MM-otteluennakot

Suuri ennakkopaketti MM-kisojen Suomi-Kanada-finaaliin: Mistä näet pelin ilmaiseksi, kentälliset, kommentit ja poissaolot

Vuoden 2021 miesten jääkiekon MM-kilpailut huipentuvat sunnuntai-iltana finaaliotteluun, jossa Suomi kohtaa alkulohkosta tutun Kanadan. Ottelun lähtökohdat ovat mielenkiintoiset, sillä Leijonat on voittanut turnauksessa kahdeksan otteluaan...

SuomiKiekko tarjoaa jääkiekon MM-kisoissa kattavat otteluennakot Leijonien peleihin sekä yksittäisiin isoihin otteluihin.

SuomiKiekon otteluennakoista löydät seuraavat asiat.

Televisiointi / livestream

Ennakossa tuodaan aina selkeästi ilmi, mistä näet ottelun television välityksellä tai onko otteluun tarjolla esimerkiksi ilmainen livestream.

Poissaolot

Ennakosta löydät molempien joukkueiden poissaolot ja loukkaantumiset.

Ennakoidut kentälliset

Tuomme ennakossa ilmi, millä ketjuilla joukkueet ovat esimerkiksi aamujäällä tai edellisen päivän harjoituksissa treenanneet. Lisäksi annamme arviomme siitä, millä ketjuilla joukkueet otteluun lähtevät, ja kuka on aloittava maalivahti.

Parhaat pistemiehet

Otteluennakosta löydät aina molempien joukkueiden kolme parasta pistemiestä.

Kuntopuntari ja lohkotilanne

Mistä lähtökohdista otteluun lähdetään? Ennakossa tuodaan ilmi sarjasijoitukset sekä joukkueiden kuntopuntarit.

Valmentajien kommentit

Mitä valmentaja sanoi vastustajasta? Miten valmentajat ennakoivat tulevaa ottelua? Ennakoista löydät aina valmentajan kommentteja edellisestä lehdistötilaisuudesta.

Näin käy

Pyrimme aina antamaan arvion ottelun lopputuloksesta tai siitä, mihin asioihin ottelu saattaa ratketa.

Pitkävetovihjeet MM-kisoihin

Jääkiekon MM-kisoihin tehdään myös vino pino erinomaisia pitkävetovihjeitä. Löydät kaikki SuomiKiekon pitkävetovihjeet MM-kisojen otteluihin alta.

MM-pitkävetovihjeet

Suomi – Kanada: Uusiiko Leijonat mestaruutensa?

MM-kisat Suomi – Kanada Sunnuntai 06.06. klo 20:15 Leijonat teki sen taas. Lauantain välierä ei ollut Saksaa vastaan helppo, mutta tulos ratkaisee. Vastaan asettuu Kanada, joka teki...

Ilmainen livestream vuoden 2022 MM-kisoihin

MM-kisat ilmaiseksi netissä? Kuulostaa ehkä liian hyvältä ollakseen totta, mutta sitä se ei ole. NordicBet on tarjonnut viime vuosina livestream-lähetykset jääkiekon MM-kisojen kaikkiin otteluihin.

Otteluiden katsominen vaatii vain pelitilin ja sen, että pelitilillä on vähintään 0,01€ rahaa.

Livestreamien katsominen on täysin laillista. Lähetykset ovat erittäin laadukkaita ja niitä voi seurata tietokoneella, tabletilla tai esimerkiksi puhelimella.

Ensitalletuksen yhteydessä saat usein myös talletusbonuksen. Kun olet tehnyt ensitalletuksen, voit katsoa kaikki MM-kisojen ottelut ilmaiseksi ja suorina lähetyksinä. Livestreamin katsominen ei vaadi rahapelaamista.

MM-kisojen televisiointi

MTV Oy omistaa Suomessa jääkiekon MM-kisojen tv-oikeudet. Turnauksen kaikki ottelut näkyvät maksullisilla C More -kanavilla sekä C Moren suoratoistopalvelussa. MTV:n tv-sopimus on voimassa vuoteen 2023 saakka.

Kaikki Suomen ottelut näkyvät maksuttomalta kanavalta. Esimerkiksi vuoden 2021 MM-kisoissa Suomen pelit näkyivät MTV3 tai Sub-kanavalta. Lisäksi maksuttomalta kanavalta näkyvät myös välierät, pronssiottelu sekä finaali.

Suomen otteluita on maksullisilla kanavilla selostanut Antero Mertaranta. Maksuttomilla kanavilla äänessä on ollut Mika Saukkonen.

C More näyttää kaikki MM-kisojen ottelut maksullisilla C More Sport 1-, C More Sport 2- sekä C More Max -kanavillaan. Kanavat kuuluvat C More Sport- sekä C More Total -kanavapaketteihin.

Katso lisää: C More

MM-kisojen tulevat kisaisännät

 • Vuonna 2023: Venäjä
  • Pietari
 • Vuonna 2024: Tshekki
  • Praha ja Ostrava
 • Vuonna 2025: Ruotsi ja Tanska
  • Malmö ja Kööpenhamina

Mestaruudet

Mitalistit vuosina 1981-2021

 • Vuoden 2020 MM-kisat peruttiin koronaviruksen takia.
Vuosi Kulta Hopea Pronssi
2021 Kanada Suomi USA
2020 Ei pelattu
2019 Suomi Kanada Venäjä
2018 Ruotsi Sveitsi USA
2017 Ruotsi Kanada Venäjä
2016 Kanada Suomi Venäjä
2015 Kanada Venäjä USA
2014 Venäjä Suomi Ruotsi
2013 Ruotsi Sveitsi USA
2012 Venäjä Slovakia Tshekki
2011 Suomi Ruotsi Tshekki
2010 Tshekki Venäjä Ruotsi
2009 Venäjä Kanada Ruotsi
2008 Venäjä Kanada Suomi
2007 Kanada Suomi Venäjä
2006 Ruotsi Tshekki Suomi
2005 Tshekki Kanada Venäjä
2004 Kanada Ruotsi USA
2003 Kanada Ruotsi Slovakia
2002 Slovakia Venäjä Ruotsi
2001 Tshekki Suomi Ruotsi
2000 Tshekki Slovakia Suomi
1999 Tshekki Suomi Ruotsi
1998 Ruotsi Suomi Tshekki
1997 Kanada Ruotsi Tshekki
1996 Tshekki Kanada USA
1995 Suomi Ruotsi Kanada
1994 Kanada Suomi Ruotsi
1993 Venäjä Ruotsi Tshekki
1992 Ruotsi Suomi Tshekkoslovakia
1991 Ruotsi Kanada Neuvostoliitto
1990 Neuvostoliitto Ruotsi Tshekkoslovakia
1989 Neuvostoliitto Kanada Tshekkoslovakia
1987 Ruotsi Neuvostoliitto Tshekkoslovakia
1986 Neuvostoliitto Ruotsi Kanada
1985 Tshekkoslovakia Kanada Neuvostoliitto
1983 Neuvostoliitto Tshekkoslovakia Kanada
1982 Neuvostoliitto Tshekkoslovakia Kanada
1981 Neuvostoliitto Ruotsi Kanada

Mitalitaulukko

MM-historian menestynein maa on Kanada, joka nousi kultamitalien määrässä vuoden 2021 MM-kisojen jälkeen Neuvostoliiton/Venäjän kanssa tasoihin (27). Kanadalla on kuitenkin viisi hopeamitalia enemmän (15) kuin Neuvostoliitolla/Venäjällä (10). Kanadalla ja Neuvostoliitolla/Venäjällä on molemmilla yhdeksän pronssimitalia.

Yhteensä kahdeksan eri maata on voittanut MM-historian aikana maailmanmestaruuden jääkiekossa. Mikäli Neuvostoliitto ja Tshekkoslovakia lasketaan vielä tähän päälle, on maailmanmestaruus mennyt kymmeneen eri maahan.

Suomen Leijonat on juhlinut maailmanmestaruutta kolme kertaa, joista viimeisin tuli Bratislavassa keväällä 2019 (muut mestaruudet vuosina 1995 ja 2011). Suomi on onnistunut voittamaan MM-kullan kahdesti Slovakian järjestämässä turnauksessa. Ensimmäinen MM-kulta tuli Ruotsin turnauksessa vuonna 1995.

Lisäksi Leijonilla on yhdeksän hopeamitalia sekä kolme pronssia. Suomi on MM-kisojen mitalitaulukossa sijalla viisi. Suomi ohitti kevään 2019 turnauksen jälkeen Yhdysvallat mitalitaulukossa. Vuonna 2020 MM-kisoja ei pelattu koronaviruksen takia.

# Maa Kultaa Hopeaa Pronssia Yht.
1. Kanada 27 15 9 51
2. Neuvostoliitto ja Venäjä 27 10 9 47
- Neuvostoliitto 22 7 5 34
- Venäjä 5 3 5 13
3. Tshekkoslovakia ja Tshekki 12 13 21 46
- Tshekkoslovakia 6 12 16 34
- Tshekki 6 1 5 12
4. Ruotsi 11 19 17 47
5. Suomi 3 9 3 15
6. USA 2 9 9 20
7. Iso-Britannia 1 2 2 5
8. Slovakia 1 2 1 4
9. Sveitsi 0 3 8 11
10. Saksa ja Länsi-Saksa 0 2 2 4
- Saksa 0 1 2 3
- Länsi-Saksa 0 1 0 1
11. Itävalta 0 0 2 2

Lähde: Wikipedia

MM-kisojen arvokkaimmat pelaajat

MM-kisojen MVP eli arvokkain pelaaja on valittu vuodesta 1999 lähtien. Kolme suomalaispelaajaa on saanut kyseisen kunnian.

Kun turnauksen arvokkain pelaaja valittiin ensimmäisen kerran vuonna 1999, palkinto meni Teemu Selänteelle. Maalivahti Pekka Rinne valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi vuoden 2014 turnauksessa. Viimeisimpänä suomalaisena kunniamaininnan on saanut Patrik Laine vuonna 2016.

Vuoden 2021 MM-kisoissa arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Kanadan Andrew Mangiapane, joka oli suurelle yleisölle vielä ennen turnausta melko tuntematon nimi. Calgary Flamesin hyökkääjä Mangiapane teki MM-kisoissa seitsemässä ottelussa tehot 7+4=11.

Vuosi Pelaaja Pelipaikka Maa
2021 Andrew Mangiapane Hyökkääjä Kanada
2020 Ei pelattu
2019 Mark Stone Hyökkääjä Kanada
2018 Patrick Kane Hyökkääjä USA
2017 William Nylander Hyökkääjä Ruotsi
2016 Patrik Laine Hyökkääjä Suomi
2015 Jaromir Jagr Hyökkääjä Tšekki
2014 Pekka Rinne Maalivahti Suomi
2013 Roman Josi Puolustaja Sveitsi
2012 Jevgeni Malkin Hyökkääjä Venäjä
2011 Viktor Fasth Maalivahti Ruotsi
2010 Dennis Endras Maalivahti Saksa
2009 Ilja Kovaltšuk Hyökkääjä Venäjä
2008 Dany Heatley Hyökkääjä Kanada
2007 Rick Nash Hyökkääjä Kanada
2006 Niklas Kronwall Puolustaja Ruotsi
2005 Joe Thornton Hyökkääjä Kanada
2004 Dany Heatley Hyökkääjä Kanada
2003 Mats Sundin Hyökkääjä Ruotsi
2002 Miroslav Šatan Hyökkääjä Slovakia
2001 David Moravec Hyökkääjä Tšekki
2000 Martin Procházka Hyökkääjä Tšekki
1999 Teemu Selänne Hyökkääjä Suomi

Lähde: Wikipedia