Carolina Hurricanes aloitti NHL:n pudotuspelitaipaleensa 5-2-voitolla Nashville Predatorsista. Sinivalkoiset eivät nousseet suomalaiskohtaamisessa tällä erää mihinkään ihan valtavan kirkkaaseen valokeilaan, vaikka toki Canesin Teuvo Teräväinen ja Predsin Erik Haula iskivätkin joukkueilleen maalit.

Yksi pisteittä jäänyt peluri oli reilut 20 minuuttia pelannut Sebastian Aho. Raumalaislähtöisen hyökkääjän jääminen pisteittä NHL:n pudotuspeleissä on pienimuotoinen yllätys, sillä ennen tiistaiyötä hän oli nakuttanut 23 matsissa peräti 24 (8+16) pinnaa.

Twitteristä kävi selväksi, että ennen ensimmäistä osaa tilastoitu Ahon pudotuspelimatsien ottelukohtainen pistekeskiarvo 1,04 oli Canesissa isoin koskaan Cory Stillmanin kanssa. Nyt Ahon lukema on 1,00.

Peli oli suomalaistykille vasta seitsemäs pisteetön tämän pudotuspelitaipaleellaan.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Sebastian Aho is averaging 1.04 points per game in his #StanleyCup Playoffs career (8-16—24 in 23 GP), tied with Cory Stillman for the highest such average in @Canes history. Can he keep up this pace? #NHLStats

📺: Game 1, CAR vs. NSH at 8 p.m. ET on BSSO, CNBC, SNE, TVAS

Suomalaisten yksityiskohtaisemmista tilastoista on syytä nostaa esille Ahon laukaisumäärä seitsemän, Teräväisen tehotilaston saldo +2 ja Mikael Granlundin vastaava -3.

Joukkueiden välisen avausosan hahmo oli kaksi maalia niitannut Carolina-kippari Jordan Staal. Kolmosketjun sentteri onnistui iskemään taululle 2-1- ja 4-2-maalit toisessa sekä kolmannessa erässä.

Ottelusarja jatkuu Suomen aikaa torstaina aamuyöstä.

LUE TIISTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
On se kova ”pappa” – elintärkeän voiton torjunut konkari Tuukka Rask enää yhden kiinnityksen päässä historiallisesta tempusta NHL:ssä