Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask torjui tiistain vastaisena yönä lähelle historiaa, kun hänen edustamansa joukkue kaatoi Washington Capitalsin numeroin 4-3 NHL:ssä ensimmäisessä jatkoerässä.

Bruins nousi pudotuspelien avauskierroksen toisessa osassa kuilun partaalta voittoon, kun ensiksi Taylor Hall onnistui tasoittamaan kamppailun ajassa 57.11. Mielipiteitä jakava Brad Marchand tulitti ratkaisun puolestaan heti jatkoerän kärkeen digitaalien pysähtyessä aikaan 60.39.

Otteluvoitot ovat neljällä voitolla ratkeavassa sarjassa tasan 1-1 ja seuraavaksi orkesteri siirtyy Bostonin kotijäälle. Kaikki tietävät, että voitto oli Bruinsille iso – mutta sitä se oli myös Raskille. Hän torjui pudotuspeliuransa 52. päänahan nousten seuran kaikkien aikojen voittotilastossa enää yhden päähän kärkinimi Gerry Cheeversistä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
With a win tonight, Tuukka Rask (51) can move within one of Gerry Cheevers (53) for the most by a @NHLBruins goaltender in the #StanleyCup Playoffs. #NHLStats

📺: Game 2, WSH vs. BOS at 7:30 p.m. ET on NBCSWA, NBCSN, NESN, SN, TVAS, CBC

Savonlinnalaistaustainen 34-vuotias vahti on pelannut joukkueensa maalilla nyt 96 pudotuspelimatsissa alkaen kaudesta 2009-10. Tiistaiyönä Raskin tilille merkittiin 36 torjuntaa.

Luotsi Bruce Cassidy oli tiivistänyt, että Rask otti upeita koppeja, ja etenkin pelin lopussa hän torjui hyvin. Suomalainen antoi joukkueelleen saumat voittaa.

Conor Ryan

@ConorRyan_93
Cassidy on Rask's game: "Early on he was under siege. A number of great saves. ... At the end of the day, certainly played well. Gave us a chance to win."

Ottelussa historiaa teki jatkoeräsankari Marchand niitattuaan Bruinsin kautta aikain nopeimman maalin nimenomaan jatkoerissä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Brad Marchand scored the fastest goal to start a #StanleyCup Playoffs overtime in @NHLBruins history and tied the First Round series at 1-1 in the process.

The goal he surpassed: Bobby Orr’s Cup winner.

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/14…