On se kova ”pappa” – elintärkeän voiton torjunut konkari Tuukka Rask enää yhden kiinnityksen päässä historiallisesta tempusta NHL:ssä

© Kuva: Getty Images

Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask torjui tiistain vastaisena yönä lähelle historiaa, kun hänen edustamansa joukkue kaatoi Washington Capitalsin numeroin 4-3 NHL:ssä ensimmäisessä jatkoerässä.

Bruins nousi pudotuspelien avauskierroksen toisessa osassa kuilun partaalta voittoon, kun ensiksi Taylor Hall onnistui tasoittamaan kamppailun ajassa 57.11. Mielipiteitä jakava Brad Marchand tulitti ratkaisun puolestaan heti jatkoerän kärkeen digitaalien pysähtyessä aikaan 60.39.

Otteluvoitot ovat neljällä voitolla ratkeavassa sarjassa tasan 1-1 ja seuraavaksi orkesteri siirtyy Bostonin kotijäälle. Kaikki tietävät, että voitto oli Bruinsille iso – mutta sitä se oli myös Raskille. Hän torjui pudotuspeliuransa 52. päänahan nousten seuran kaikkien aikojen voittotilastossa enää yhden päähän kärkinimi Gerry Cheeversistä.

Savonlinnalaistaustainen 34-vuotias vahti on pelannut joukkueensa maalilla nyt 96 pudotuspelimatsissa alkaen kaudesta 2009-10. Tiistaiyönä Raskin tilille merkittiin 36 torjuntaa.

Luotsi Bruce Cassidy oli tiivistänyt, että Rask otti upeita koppeja, ja etenkin pelin lopussa hän torjui hyvin. Suomalainen antoi joukkueelleen saumat voittaa.

Ottelussa historiaa teki jatkoeräsankari Marchand niitattuaan Bruinsin kautta aikain nopeimman maalin nimenomaan jatkoerissä.


Tuleeko Huuhkajat-Venäjä -matsissa maali? Jos tulee, voitat yhdellä eurolla 50 euroa!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos ”yli 0.5 maalia” kertoimella 50.00
3.  Jos matsissa tehdään maali saat 50€!