Suomen NHL-mies sai hanansa vihdoin auki – alavireisyyden selättänyt tähti kuittasi puhuttavan kysymyksen napakasti: ”En usko!”

© Kuva: Getty Images

Leijonien NHL-vahvistuksista toinen, eli Arttu Ruotsalainen avasi maalihanansa Latvian Riiassa pelattavissa MM-kisoissa torstaina Italiaa vastaan. Suomi voitti 3-0 Buffalo Sabres -pelurin ja Tony Sundin (2) maaleilla.

– Onhan se aina hienoa tehdä maali ja saada onnistumisia. Totta kai se ruokkii itseluottamusta ja rentouttaa tekemistä. Tässä on pystynyt nostamaan peli peliltä tasoa, mutta aika paljon pystyy parantamaan. Hyvään suuntaan ollaan menossa, pelaaja hengähti Riiassa Italia-taiston tauottua.

Seurajoukkuekaudella Liigan Ilveksessä, sekä pohjoisamerikkalaisissa Buffalossa ja AHL:n Rochester Americansissa kaikkiaan 26 maalia latonut Ruotsalainen on ehkä vähän ollut vielä pimennossa. Tuliko pelaaja NHL-statuksella liian kovien paineiden kanssa Riikaan?

– En usko!

– Tässä on isompaa kaukaloa ja aikaeora sun muuta, joten hetki menee, että pääsee peliin mukaan. Mutta hyvin on pystynyt parantamaan peli peliltä. Pikkuhiljaa taso nousee, ja kun kovat pelit alkavat, pitää silloin olla parhaasaa iskussa, pelaaja kuittasi tyynesti.

Ruotsalainen avasi kekkerit sentterinä, mutta nyt hän on laidalla ja Anton Lundell keskellä.

– Mun mielestä ollaan pelattu pari ihan hyvää peliä. Ei se parasta ole vielä, mutta hyvään suuntaan ollaan menossa.

– Lunkka on hyvä pellaaja ja hän pystyy pitämään kiekkoa. On hienoa pelata hänen kanssaan, hän tuo kiekollista taitoa hyökkäyspäähän, ja pystyy tekemään pienpelejä.

– Tehokkuus pystyy olemaan aika paljon parempaa, mutta paikoille ollaan päästy, yhden maalin hyökkääjä luetteli.

Alle 18-vuotiaiden MM-hopeamitalisti Ruotsalaisen mukaan maalintekopaikoissa pitää olla tehokkaampi.

– Tietty suoraviivaisuus ja nälkä pitää näkyä – että haluaa tehdä maaleja ja saada tulosta aikaan. Se on meidän ketjun homma.

Mikäs se laiturin ja sentterin hommien ero on?

– Tulee vähemmän aloituksia otettua. Laitahyökkääjänä ei tarvitse niin paljoa painia omissa, ja pystyy paremmin karvaamaan. Mutta aika lailla samanlaista peli on kummallakin paikalla. Tulosta pitää tulla, mutta kun saa kokemuksia ja onnistumisia uuden kentän kanssa, niin hyvä tulee.

Lohkokärki Leijonien kakkosketjussa viiletti Ruotsalaisen ja Lundellin kanssa Niko Ojamäki (0+1).

LUE MYÖS:
Liigassa aikanaan liekehtinyt leijonayllättäjä ei tehnyt talvella maaliakaan – loisti nyt vanhassa kotihallissaan Suomen ykkössankarina: ”Totta kai oli hieno fiilis”


ENNAKKOSUOSIKKI ITALIALLA MIELETÖN KERROIN 20.00!

1. Siirry Betssonille ja avaa pelitili
2. Pelaa 1€ Italian voitolle Itävallasta korotetulla kertoimella 20.00
3. Jos Portugali voittaa saat 20€ (voitot puhtaana käteen, ei kierrätystä)