Liigassa aikanaan liekehtinyt leijonayllättäjä ei tehnyt talvella maaliakaan – loisti nyt vanhassa kotihallissaan Suomen ykkössankarina: ”Totta kai oli hieno fiilis”

© Kuva: Juha Tamminen

Pedersören kunnasta kotoisin oleva suomalaispakki Tony Sund, 25, pelasi itsensä suomalaiskansan tietoon viimeistään torstaina, kun hän naputti Italian reppuun kaksi maalia Leijonien 3-0-voitton päättyneessä MM-kisaottelussa.

Tällä kaudella sekä latvialaista KHL-joukkue Dinamo Riikaa että sveitsiläistä NLA-porukka HC Davosia edustanut puolustaja nautti maaleista vanhassa kotihallissaan.

– Totta kai oli hieno fiilis niistä, en ihan joka päivä tee kahta maalia. Mutta pääasia on, että voitimme ja saimme kolme pinnaa, Liigassa aikoinaan Sportin väreissä yhdellä runkosarjakaudella jopa 35 pinnaa (8+27) latonut Sund hymähti Italia-pelin tauottua Riiassa.

Suomi oli saapasmaata vastaan nöyrä ja sitkeä, eikä se näyttänyt laittavan lekkeriksi missään vaiheessa. Ensimmäisen ja ainoan kahden minuutin jäähyn Suomi otti aivan kolmoserän lopulla.

– Mun mielestä pelattiin hyvää peliä ensimmäisessä erässä. Tokassa erässä oltiin ehkä vaisuja… Tai ehkä pelattiin huonommin. Mutta kolmanteen erään parannettiin. Oli ihan ansaittu voitto, Sund summasi.

Latvian kisojen seitsemännen pelipäivän suurin uutinen on se, että maan hallitus purkaa koronavirusrajoitteita. Yleisö pääsee mukaan peleille 1. kesäkuuta alkaen alkusarjan päätökseen ja pudotuspeleihin.

– Totta kai on vähän harmi, ettei saa olla yleisöä – mutta näin se on olut koko kaudella. Ei siihen oikein pysty vaikuttamaan. Kyllä tärkeintä on se, että kaikki pysyy terveinä. Muut asiat tulevat sen jälkeen, MM-jäillä jo tehot 2+1=3 (+3) tehnyt Sund lopetti.

Miehen maalitahti on ollut vanhassa kotihallissa luokkaa hulppea, ja esimerkiksi seurajoukkuekauden saldoksi kaikkiaan 42 matsissa jäi 0+12=12 (-8).


TAMPA JYRÄSI 8-0 VIIMEKSI – MITEN VOITTOKERROIN ON NYT 50.00?
KYLLÄ YHDELLÄ EUROLLA VOITAT 50 EUROA!

Näin saat Tampan jättikertoimen:
1.
Avaa pelitili Nordicbetille.
2. Talleta
3. Pelaa 1€ NY ISLANDERS – TAMPA BAY -matsiin vaihtoehdolle lopullinen voittaja Tampa Bay kertoimella 50.00