Jos on ollut Winnipeg Jetsin Columbus Blue Jacketsiin vaihtanut Patrik Laine otsikoissa lähimenneisyydessä isosti, niin sunnuntaiyön tapahtumien johdosta aika ihmisten huulilla villinä puheenaiheena ei tule ainakaan vähenemään.

Suomalaistykki jysäytti 3-2-jatkoaikatappioon päättyneessä Chicago Blackhawks -pelissä 0-1-maalin avauserässä, ja otti hetki sen perään yllättäen nyrkkitappelun Brandon Hagelin kanssa. Ottelussa reilut 15 minuuttia pelannut suomalaishyökkääjä otti siinä turpaan – joskaan ei mitenkään tylysti. Lyhyehkön valssin päätteeksi naamariin tullut osuma pudotti suomalaisen, mutta muuten tappelu oli hyvinkin tasainen.

Valssit saivat alkunsa keskialueen töötistä, jossa ottavana osapuolena oli Blue Jacketsin ykkössentteri Jack Roslovic. 194-senttinen ja 93-kiloinen laituri Laine ei pitänyt keskushyökkääjän saamasta kohtelusta, vaan ojensi 180-senttistä ja 79-kiloista taklaajaa miehekkäästi.

– Hän taklasi ”Rosieta”, joten päätin puolustaa häntä. Mitä muuta voin sanoa siitä tilanteesta, Laine selvitti NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

Tulisieluinen luotsi John Tortorella kiitteli suomalaista.

– Tykkäsin siitä, miten hän reagoi taklaukseen. Hän puolusti joukkuekaveriaan. Kaikki tykkäsivät siitä. Yleensä ottaen emme halua tapella usein, mutta Laine tappeli oikeista syistä.

Blue Jacketsissa taitaa mennä nyt muutenkin hyvin. Columbus keikkuu tasaisessa keskisessä divisioonassa neljäntenä.

– Olemme parantaneet etenkin suunnanmuutospelissämme. Tänään olin todella tyytyväinen kolmanteen erään sen takia, että paineistimme todella hyvin. He saivat yhden tilaisuuden ja tekivät siitä maalin. Pelin ei olisi pitänyt mennä jatkoajalle, sillä pelasimme tarpeeksi hyvin voittaaksemme, Tortorella jatkoi.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Voi rähmän rähmä! Pekka Rinne vaihtoon NHL:n surkimuksen käsittelyssä, Juuse Saroskaan ei pystynyt estämään syvälle sukeltaneen Predsin farssia

Pistäkää vaan Leo Komarov siirtolistalle: Suomalaiselta mieletön vastaus kohteluun – samaa nähty edellisen kerran yli viisi vuotta sitten!

Patrik Laine ja kumppanit jäivät kakkoseksi – Kevin Lankiselta taas nappi-ilta! ”On iso syy siihen, miksi meillä voittoja ja miksi olemme yllättäneet”

No ohhoh: Patrik Laine pisti verkot tötterölle – ja tappeli puolustaen tähtipelaajaa!