Tai no, ehkä otsikon sana farssi on pikkuisen yliampuva termi, mutta silti moni saattoi hämmentyä nähdessään tulostaulun 2-4-päätösnumerot Nashville Predatorsin ja Detroit Red Wingsin pelin tauottua.

Suomalaisittain peli oli kovinkin kaksijakoinen. Pekka Rinne otti Predsin maalilla 21 koppia 24 kudista kahden ensimmäisen erän aikana, ja viimeisen kaksikymppisen aikana tolppien välissä huhki Juuse Saros. Putkeen ei mennyt nuorten maailmanmestarillakaan, sillä kuudesta kudista yksi, pelin lopullisesti ratkaissut veto meni sisään.

Toisaalta Detroitin Valtteri Filppula avasi kauden syöttötilinsä komeasti – ja vihdoin. Stanley Cup -voittajan ja olympialaisten pronssimitalistin saldo talven 12 pelissä on yhä vaisu 1+1=2 (-3).

Filppulasta levisi sosiaalisessa mediassa sunnuntaiaamuna hauska fakta. Hän ja Darren Helm ovat ainoat nykyiset Red Wings -pelaajat, jotka edustivat joukkuetta sen ja Predsin ollessa edellisen kerran samassa divisioonassa. Se tapahtui viimeksi työsulkukaudella ja 2012-13.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Valtteri Filppula assisted on the @DetroitRedWings’ opening goal.

Filppula & Darren Helm are the only current Detroit players who skated for the club the last time they were division rivals with NSH. Both teams played in the Central Division from 1998-99 to 2012-13. #NHLStats

Keskisen divisioonan jumbo Detroit nousi voitolla kymmeneen pinnaan, Nashville puolestaan keikkuu viimeistä edellisenä 12 pisteellä. Preds on eittämättä ollut NHL-kauden yksi pettymyksistä, ja esimerkiksi jatkopaikka on jo nyt kuuden pinnan päässä.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Pistäkää vaan Leo Komarov siirtolistalle: Suomalaiselta mieletön vastaus kohteluun – samaa nähty edellisen kerran yli viisi vuotta sitten!

Patrik Laine ja kumppanit jäivät kakkoseksi – Kevin Lankiselta taas nappi-ilta! ”On iso syy siihen, miksi meillä voittoja ja miksi olemme yllättäneet”

No ohhoh: Patrik Laine pisti verkot tötterölle – ja tappeli puolustaen tähtipelaajaa!