Jos on ollut Winnipeg Jetsin Columbus Blue Jacketsiin vaihtanut Patrik Laine otsikoissa lähimenneisyydessä isosti, niin sunnuntaiyön tapahtumien johdosta aika ihmisten huulilla villinä puheenaiheena ei tule ainakaan vähenemään.

Suomalaistykki jysäytti 3-2-jatkoaikatappioon päättyneessä Chicago Blackhawks -pelissä 0-1-maalin avauserässä, ja otti hetki sen perään yllättäen nyrkkitappelun Brandon Hagelin kanssa. Ottelussa reilut 15 minuuttia pelannut suomalaishyökkääjä otti siinä turpaan – joskaan ei mitenkään tylysti. Lyhyehkön valssin päätteeksi naamariin tullut osuma pudotti suomalaisen, mutta muuten tappelu oli hyvinkin tasainen.

Valssit saivat alkunsa keskialueen töötistä, jossa ottavana osapuolena oli Blue Jacketsin ykkössentteri Jack Roslovic. 194-senttinen ja 93-kiloinen laituri Laine ei pitänyt keskushyökkääjän saamasta kohtelusta, vaan ojensi 180-senttistä ja 79-kiloista taklaajaa miehekkäästi.

Maalien merkeissäkin peli oli trilleri. Chicago tasoitti nelisen minuuttia ennen loppua ja niittasi voittomaalin aivan jatkoajan alussa.

– Teimme pari virhettä, jotka maksoivat meille, suomalainen sanoi seuran kotisivuilla viitaten lopun takaiskuihin.

– Mutta virheitä sattuu, ja meidän on keskityttävät tiettyihin juttuihin. Mennään Carolinaan ja napataan sieltä pari pinnaa.

Columbus ja Carolina Hurricanes iskevät yhteen tiistaiyönä.