NHL:ssä todistettiin keskiviikkoyönä eriskummallista näkyä, kun Winnipeg Jetsin pelipaidan taalaliigassa kaikkiaan 330 kertaa päälleen pukenut Patrik Laine viiletti kaukalossa nyt Columbus Blue Jacketsin värit yllään.

Laine kellotti peliaikaa Dallas Starsia vastaan 3-6-tappioon päättyneessä pelissä kuninkaallisesti lähes 21 minuuttia (20.54), joka oli heti kättelyyn eniten Columbus-hyökkääjistä – tai itseasiassa koko ottelun hyökkääjistä.

Vastuusta reilut kaksi ja puoli minuuttia (2.34) irtosi ylivoimalla, maalia kohti Laine ampui kahdesti. Tehotilastoon jäi kurja lukema -2, ja kerran MM-hopeamitalisti komennettiin jäähylle. Seuranneesta ylivoimasta Dallas iski tietysti 3-4-voittomaalin Denis Gurjanovin osuttua pelin puolen välin paikkeilla.

– Tämä oli alussa raskasta. Jalkani eivät olleet messissä, pääni ei todellakaan ollut. Kädet eivät olleet mukana, ja tietysti rinnalla olivat uusi pelisysteemi ja ketjukaverit. Mutta en ole tässä luetellakseni tekosyitä. Luulen, että en ollut sillä tasolla, missä minun on oltava, jotta tämä joukkue voisi voittaa, pelaaja sadatteli NHL:n nettisivuilla.

Toki suomalaistykille pitää antaa armoa, sillä tällä oli allaan yhdet aamujäät uuden joukkueen kanssa.

– Tilanne ei ollut ihanteellinen. Huomenna edessä on iso joukkuetreeni, jossa työskentelemme eri juttujen parissa. Ja katsomme videoita pelisysteemistä sekä siitä, kuinka itse pelasin.

– Huomenna on hyvä päivä.

Vaikka itsensä haukkuma Laine näytti ruosteiselta, Blue Jacketsin valmentaja John Tortorella kertoi nähneensä suomalaisen tekemisessä positiivisia juttuja.

– Hän etsii laukaisupaikkoja tehdäkseen maaleja. Hän voi myös syöttää kiekkoa. Ne olivat asioita, joita havaitsimme heti.

– Laine ei pelkää tehdä peliä liikkeessä. Hän pelasi yli 20 minuuttia ansaiten sen. Aiomme saada hänet sopeutumaan peliin.

LUE KESKIVIIKON NHL-JUTUISTA MYÖS:
Nythän kuulostaa hyvältä: Yhtäkkiä maaleja latonut Jesse Puljujärvi tehnyt valmennukseen vaikutuksen – “On hienoa nähdä hänen kasvojen suuri hymy”

Taas! Jukka Jalosen kehumalta Kevin Lankiselta komea iltapuhde NHL:ssä – jopa Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen jäivät kokonaan tehoitta

No huhhuh! Jesse Puljujärvi teki maaleja – pari komeaa taideteosta latistivat NHL:n surkimuksen

Patrik Laine kellotti hirmuminuutit ja otti todella kohtalokkaan jäähyn – Stars vesitti askiin palanneen suomalaisen Blue Jackets -debyytin: ”Käsiä ei ole”

Jukka Jalonen mielissään kultavahti Kevin Lankisen ilmiömäisestä NHL-vireestä – “On näyttänyt siltä, että on ottamassa ykkösvahdin paikan”