Kevin Lankinen on nostanut itsensä viimeisen noin kahden vuoden aikana suomalaisten huulille urakalla. Pelaaja torjui Leijonat sensaatiomaiseen maailmanmestaruuteen Bratislavassa toukokuussa 2019, ja nyt vahti on rymistellyt NHL-joukkue Chicago Blackhawksin ykkösvahdiksi.

MM-jäillä pudotuspeleissä kaatuivat pari vuotta sitten luotsi Jukka Jalosen alaisuudessa Ruotsi jatkoerässä sekä mitalipeleissä Venäjä ja Kanada.

Niitä tuskin löytyy läjäpäin, jotka ennustivat Lankisen olevan tässä vaiheessa kautta Chicago Blackhawksin ykkösvahti – tai joukkueessa ainakin eniten vastuuta saanut kassari.

Vuoden 2019 maailmanmestari on torjunut kuudessa ottelussa häikäisevin prosentein 93,7, päästettyjen maalien keskiarvo on 1,97. Kaksi peliä mieheen pelanneiden Malcolm Subbanin ja Collin Delian prosentit ovat alle 89:n kummallakin ja päästettyjen maalien keskiarvo on kirkkaasti yli kolmen.

Mestariluotsi Jalonen on Lankisen iskusta mielissään.

– On ollut todella hienoa nähdä Lankisen onnistumisia. Siitä on jo kaksi vuotta, kun hän oli isona tekijänä meidän mestarijoukkueessa. Nyt hän on saanut hyvän mahdollisuuden NHL:ssä ja alkuvaiheessa on ainakin näyttänyt siltä, että hän on ottamassa ykkösvahdin paikan. Toki kausi on vielä nuori, Jalonen kehui maanantaina Leijonien lehdistötilaisuudessa.