NHL:ssä todistettiin keskiviikkoyönä eriskummallista näkyä, kun Winnipeg Jetsin pelipaidan taalaliigassa kaikkiaan 330 kertaa päälleen pukenut Patrik Laine viiletti kaukalossa nyt Columbus Blue Jacketsin värit yllään.

– Olen todella innoissani saadessani tämän uuden paidan ylleni ja pelatessani tässä uudessa joukkueessa. Toivottavasti voin tuoda kykyjä ja vahvuuksiani kokoonpanoon, sekä tietysti saada kosolti voittoja.

Näin Jetsin jättänyt, ja taalaliigassa kaikkiaan 148 pömpeliä kiskonut suomalainen oli ennakoinut NHL:n nettisivuilla ennen keskiviikkoyötä.

Suomalaistykin kohuttu siirto oli tapetilla pitkään ja isosti, mutta Columbus-debyytistä ei kyllä tullut mitään kummoista tai historiakirjoihin painunutta draamaa. Dallas Stars voitti 6-3 pelin, jossa laitahyökkääjä jäi tehoitta.

Laine kellotti peliaikaa kuninkaallisesti lähes 21 minuuttia (20.54), joka oli heti kättelyyn eniten Columbus-hyökkääjistä – tai itseasiassa koko ottelun hyökkääjistä. Vastuu ei tullut ilmeisesti sattumalta.

– Hän on hyökkäävä pelaaja. Meillä on ollut haasteita viimeistelyn kanssa. Ei ole epäilystäkään siitä, että maaleja meidän olisi ladottava… Laine voi tehdä maaleja. Hän on taatusti tervetullut lisä joukkueeseen, Columbus-valmentaja John Tortorella pyöritteli.

– Haluan hänen pitävän huolen pelistään. Jos hän tekee niin ja pelaa, kuten voi pelata, sekä tekee maaleja, hän voi nostaa meidät ylös.

– Hän esittelee ajatuksiaan, ja ajattelee. Hän on taatusti halukas antamaan mielipiteensä asioista, mikä on mielestäni erittäin hyvä asia.

– Äijät olivat innoissaan kaupanteon aikaan. He tiesivät saavansa maalipyssyn.

Vastuusta reilut kaksi ja puoli minuuttia (2.34) irtosi ylivoimalla, maalia kohti Laine ampui kahdesti. Tehotilastoon jäi kurja lukema -2, ja kerran MM-hopeamitalisti komennettiin jäähylle. Seuranneesta ylivoimasta Dallas iski tietysti 3-4-voittomaalin Denis Gurjanovin osuttua pelin puolen välin paikkeilla.

Iso mediarumba ei ole ilmeisesti vaikuttanut nyt 307 runkosarjan pelissä tehot 140+110=250 (-2) takoneen Laineen päähän.

– Kaikki tietävät, että tämä joukkue ei ole tehnyt paljoakaan maaleja. Paineistan itse itseäni, en välitä muualta tulevista odotuksista. Välitän vain siitä, mitä valmentajat kopissa ajattelevat, suomalainen selvitti.

– Se on ainoa asia, josta välitän. Mielestäni ympärilläni oleva paine tekee minut paremmaksi. Haluan tulla paremmaksi, haluan olla paras.

Oikealta ampuva, ja pudotuspeleissä kaikkiaan 24 peliä pistein 8+8=16 (+3) pelanneen juhannuksen 2016 ykköskierroksen 2. varaus oli pelannut edellisen kerran tammikuun puolessa välissä Calgary Flamesia vastaan.

– Kahden viikon jälkeen pelaaminen on haaste. Vaihdot pitäisi pitää lyhyinä, ja pitäisi pelata yksinkertaisesti. Käsiä ei ole, mutta ne kyllä tulevat vielä.