Tiesitkö? Liigan pistelinko häkellyttää eräällä osaamisalueellan – pystyy lyömään jopa Connor McDavidin: ”Työstin sitä vuosia”

© Kuva: Ilari Isotalo

Liigan ulkolaisiin kärkihankintoihin kuuluva Justin Danforth on noussut urallaan Suomessa valokeilaan kovan tehoilunsa myötä. Nyt hän on sarjan toiseksi tehokkain ulkomaalaispelaaja heti SaiPan Tomas Zaborskyn jälkeen. Lukko-hyökkääjä on takonut 27 ottelussa tehot 11+14=25.

Danforth tuli Liigaan viime kaudeksi pelattuaan sesongin 2017-18 AHL:ää Rochester Americansissa ja ECHL:ää Cincinnati Cyclonesissa. Tuossa sarjassa nyt 26-vuotias pelaaja on tehnyt aikoinaan ällistyttävän tempun.

Hän nimittäin leimasi aikoinaan tähdistöottelun taitokilpailussa nopeusluistelun uudeksi ennätykseksi lukeman 12,75. Se on hämmästyttävän kova, sillä esimerkiksi maailman parhaana pelaajana pidetty Edmonton Oilersin Connor McDavid voitti NHL:n vastaavan taitokilpailun viimeksi lukemalla 13,37.

Suomalaisista paras oli Dallas Starsin pakki Miro Heiskanen ajalla 13,91.

– Luistelu on aina ollut yksi vahvoista aseistani. Työstin sitä luonnollisesti vuosia samalla, kun vanhempani laittoivat minut harjoittelemaan voimaluistelua jo nuorena, kanadalainen sanoi Liigan kotisivuilla.

– Opin oikean tekniikan jo yhdeksän tai kymmenen vuoden iässä. Vuosien myötä taito kehittyi, kun sain lisää voimaa.

Kuten sanottua, pelaaja on suurelle yleisölle tutumpi kovista pinnoistaan. Tämän kauden panos miellyttää hyökkääjä, jonka edustama joukkue keikkuu Liigan keskikastissa.

– Olemme olleet tällä kaudella erittäin hyvä joukkue suunnanmuutoksissa ja puolustaneet paremmin. Nuo kaksi asiaa ovat kehittyneet viime kaudesta eniten. Monet tärkeimmistä kehityskohteistamme liittyvät tällä hetkellä kuitenkin erikoistilanteisiin. Yritämme olla erityisesti ylivoimalla jatkuvasti parempi joukkue.

LUE LUKOSTA MYÖS:
Mikä tuuletus! Muutama vuosi sitten alasarjoissa luutinut Liigan viime kauden maalitykki katkaisi kuukausien kuivakauden – ”Kyllähän niskassa varmaan joku apina oli”