Tämän jutun kirjoittaja antoi ymmärtää sen, että Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväisen passit herättävät kenties naurettavia piirteitä Sebastian Ahon mielessä.

Pelaajien viime yön taideteoksen näet ohesta.

Carolina Hurricanes

@Canes
Wow

Ahon eleiden ja olemuksen tulkinta ei itse asiassa mennyt pieleen, sillä suomalaistykki kuvaili joukkuekaverinsa maagista syöttöä kaikin muun tavoin kuin kiekkojargonilla. Carolinan kotisivuilla kerrottiin, että Ahon ensireaktio oli lyhykäisyydessään ”vau”.

– Se oli sairasta, se oli epätodellista, Aho jatkoi.

Kiekon latominen pussiin ei edes ollut itsestäänselvyys, vaikka kaikki muut pelaajat Ahoa luukun ottamatta seisoivat kaukalossa kuin betoniporsaat Teräväisen suolattua syötöllään joka ikisen läsnäolijan.

– Jopa minulla oli vaikeaa laittaa sitä sisään, vaikka edessä oli tyhjä häkki. Olin yhtä yllättynyt kuin kaikki muutkin, suomalaismaalari äimisteli.

Canes-luotsi Rod Brind’Amour kehui hänkin 27 maalia alustanutta Teräväistä.

– Hän on tavallaan tutkan alla jatkuvasti, mutta samalla hän on yksi korkeimmalla tasolla pelaavista pelaajista koko NHL:ssä. Hän tekee peliä jatkuvasti, hän näkee jäätä todella hyvin, luotsi kehui.

Suomalaispelaajat ovat olleet Carolinan kantavia voimia tällä kaudella. Teräväinen on iskenyt pinnat 7+27=34 ja Aho saldon 20+13=33. Noilla lukemilla irtoavat joukkueessa ylivoimaisesti maali- ja syöttöpörssin kärkipaikat.

LUE MYÖS:
No voi rähmä! Tuukka Raskin ja kumppanien yllättävä alakulo jatkuu, historiallisen maalin tehnyt NHL:n supertähti rankoi – ”Olisimme ansainneet voiton”

Vihdoin! NHL:n suomalaishyökkääjästä huippu-uutinen

Uskomaton suoritus! Carolina-tähti taituroi NHL-historian toisen ilmaveivin

Patrik Laine jäi Sebastian Ahon jalkoihin NHL:ssä! Kumpikin pääsi maalien makuun