NHL:n pohjamutiin kuuluva Los Angeles Kings kaatoi Tuukka Raskin tähdittämän Boston Bruinsin niskaan neljä saavillista jääkylmää vettä kaatamalla sen jatkoajalla 4-3. Etenkin suomalaisvahtia nöyryytettiin parilla ikävällä tavalla.

Esimerkiksi jutun kuvassa veivaava Adrian Kempe iski koko Bostonia nöyryyttäneen alivoimamaalin toisen erän alussa, vaikka pikkumusta oli vielä muutamia sekunteja ennen osumaa livahtaa toisessa päässä Kingsin häkkiin.

Matt Roy puolestaan tasoitti pelin viiden ottelun pisteputkessa viilettävälle Los Angelesille sen pelatessa ilman maalivahtia. Viimeisillä minuuteilla syntynyt maali vei matsin jatkoajalle, jossa Kings oli parempi.

– Pelasimme hyvin, pelasimme hienosti… Olisimme ansainneet voiton, mutta tässä liigassa se ei aina mene niin, 23 torjuntaa ottanut Rask selitti Bruinsin kotisivuilla.

Bruins-kurimuksen huipensi Anze Kopitar 4-3-jatkoaikamaalillaan. Laukaukset pelissä kirjattiin Bostonille 40-27.

– Maalivahtina pitää tehdä se yksi torjunta. Tänään sitä ei tullut.

Samoilla linjoilla Raskin kanssa oli Bostonin luotsi Bruce Cassidy. Viime kesän Stanley Cupin loppuottelija Bruins on vajonnut yllättävän oloiseen matalalentoon, kun se on voittanut seitsemästä edellisestä kamppailustaan vain yhden.

– Luultavasti pelasimme riittävän hyvin voittaaksemme. Pelaamisessa ja prosessissa oli parempia asioita kuin esimerkiksi kaksi viikkoa sitten.

– En ole kovin onnellinen, kun saimme vain yhden pisteen tästä pelistä. Jonain iltoina voisikin olla tyytyväinen. Näitä pelejä on 82 kappaletta.

Rask ja kumppanit ovat viime aikojen kurjasta vireestä huolimatta itäisessä konferenssissa kakkosena. Joukkue on antautunut 90 kertaa, joka on pienimpiä päästettyjen maalien määriä idässä. Toisaalta esimerkiksi viidessä edellisessä kamppailussa Bruins-reppu on pölissyt 17 kertaa, joka on tässä kuntopuntarissa isoimpia määriä.

– En usko, että olisimme jotenkin luopuneet puolustuspelaamisesta, Cassidy kuittasi.

Keskiviikkoyön ottelun ratkaisija Kopitar teki maalillaan taas historiaa. Slovenialaiskippari on maalannut Kingsin historiassa kautta aikain neljänneksi eniten, sillä pelaajalla on nyt maaleja kasassa kunnioitettavat 327 kappaletta. Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja nousi Bernie Nichollsin rinnalle.

Vasta äskettäin Kopitar puolestaan nousi Kingsin sisäisessä pistepörssissä jo maailman kaikkien aikojen ykköspelaaja Wayne Gretzkyn ohi neljänneksi. Siitä voit lukea lisää täältä.

LUE MYÖS:
Vihdoin! NHL:n suomalaishyökkääjästä huippu-uutinen

Uskomaton suoritus! Carolina-tähti taituroi NHL-historian toisen ilmaveivin

Mitä ihmettä tapahtuu! Teuvo Teräväisen syötöt saavat NHL:ssä jo naurettavia piirteitä – maalin iskeneen Sebastian Ahon reaktio kertoo paljon

Patrik Laine jäi Sebastian Ahon jalkoihin NHL:ssä! Kumpikin pääsi maalien makuun