Hyökkääjä Miska Siikonen siirtyi keväällä tulevaksi kaudeksi JYPin riveihin.

2016 nuorten maailmanmestaruutta juhlinut Siikonen on edustanut koko aiemman Liiga-uransa Pelicansia ja summasi viime kaudella ennätyspisteensä, kun 56 ottelun saldo oli 13+12=25.

Jyväskylään saapuminen toi mukanaan myös pienen yllätyksen, kun Siikonen nimettiin saman tien joukkueen kapteenistoon ja toimii tulevalla sesongilla JYPin varakipparina.

– Todella iso kunnianosoitus, jota arvostan kovasti. Kyllä se tietyllä tavalla oli yllätys, kun miettii, miten kokeneita pelaajia joukkueessa on. Jos taas mietin ominaisuuksiani ja tyyliäni, se ei ole niin suuri yllätys. Harvemmin kuitenkaan uuteen joukkueeseen tullessa suoraan valitaan kapteenistoon, Siikonen toteaa Liigan virallisella nettisivulla julkaistussa haastattelussa.

Siikosen mukaan uuden seuran odotukset tulokkaalle ovat selvät.

– Valmennusjohto odottaa minulta hyvää kahden suunnan jääkiekkoa, puolustamista, aloitusten voittamista, kamppailupelaamista ja maalineduspelaamista. Olen isokokoinen jätkä ja tykkään olla maalilla. Lisäksi myös tehopisteitä ja johtajuutta, Siikonen painottaa.

B-juniori-ikäisestä aina viime kauteen Pelicansia edustanut Siikonen odottaa innolla tulevan kauden kohtaamisia vanhaa kotiseuraa vastaan.

– Ensi kaudella on varmasti jännä paikka mennä pelaamaan ”Pelsuja” vastaan. Lahti on Lahti. Todella hieno kaupunki, jossa ollaan omien puolella ja tehdään kaikki voiton eteen. Varmasti saan kuulla siellä vastapuolelta jotakin, Siikonen uskoo.