KHL-kausi 2019-2020 pyörähtää käyntiin sunnuntaina, kun viime kauden finalistit TsSKA Moskova ja Avangard Omsk ottavat toisistaan mittaa.

Kyseinen kaksikko lukeutuukin tällä kaudella KHL:n suurimpien mestarisuosikkien joukkoon, sillä molemmat ovat vain vahvistuneet viime kaudesta. Joukkueiden suurimpana uhkaajana mestaruustaistossa voidaan pitää ainakin alustavasti SKA Pietaria.

SuomiKiekko.com listasi alle KHL:n suurimmat mestarikandidaatit.

TsSKA Moskova – jälleen suurin mestarisuosikki

KHL:n hallitseva mestari TsSKA Moskova lähtee tulevaan KHL-kauteen sarjan suurimpana ennakkosuosikkina. Vedonlyöntiyhtiöt ovat asettaneet venäläisseuralle pienimmän mestaruuskertoimen, eikä mikään ihme, sillä joukkue on vain vahvistunut edelliskaudesta.

Aina hyvin puolustava TsSKA on haalinut jo entuudestaan vahvaan alakertaansa Bogdan Kiselevitsin, joka kiekkoili vielä viime kaudella NHL:ssä. Hyökkäystä vahvistavat puolestaan Tshekin maajoukkueestakin tuttu Jiri Sekac sekä Florida Panthersista jo viime kaudella Moskovassa lainalla käynyt Maxim Mamin. Maalinsuulla ykköstorjujana jatkaa Ilja Sorokin.

Päävalmentaja Igor Nikitinin luotsaama TsSKA on tällä kaudella illasta toiseen vaikea kaadettava. Mestaruuden uusiminen ei olisi mikään ihme.

Arvio: Läntisen konferenssi sija 1.-2.

Joukkueen suomalaiset: Ei suomalaisia

Avangard Omsk – viime kausi jätti nälkää

Jokerit pääsee heti kauden avausottelussaan hirmuiseen testiin, kun vastaan asettuu viime kauden KHL-finalisti Avangard Omsk. Kanadalaisluotsi Bob Hartleyn joukkueessa on paukkunut ovi molempiin suuntiin, mutta siitäkin huolimatta kasassa on jopa viime kautta vahvempi ryhmä. Omskin kovimpia kiinnityksiä ovat Colorado Avalanchesta napattu Sven Andrighetto sekä ilman sopimusta ollut puolustaja Vjatsheslav Voinov.

Sveitsin maajoukkueestakin tuttu Sven Andrighetto lukeutuu KHL:n uusimpien tähtipelaajien joukkoon. (Kuva: Getty Images)

NHL:ssä upean uran valmentajana tehnyt Hartley on käyttänyt suhteitaan hyödyksi, sillä joukkueessa on nyt NHL-kokemusta yli 1500 ottelun edestä.

Mikäli Omsk hitsautuu yhteen yhtä hyvin kuin edelliskaudella, voidaan seurassa haaveilla mestaruudesta. Ehkäpä viime kevään hopea muuttuu nyt kullaksi?

Arvio: Itäisen konferenssin sija 1.

Joukkueen suomalaiset: Ville Pokka

SKA Pietari – kokoonpanossa valtavia muutoksia

Tämä joukkue ei pahemmin esittelyjä kaipaa. SKA Pietari lukeutuu jokaisella kaudella mestarisuosikkeihin joukkoon, eikä tuleva kausi ole poikkeus.

Joukkue on menettänyt todella kovia nimiä, kuten Nikita Gusevin (New Jersey Devilsiin), Pavel Datsjukin (Avtomobilist Jekaterinburghiin) ja Igor Shestjorkinin (New York Rangersiin), mutta tilalle on löytynyt hyviä pelimiehiä.

Ykkössentterinä harjoituskaudella on esiintynyt Jori Lehterä, joka edusti vielä viime kaudella Philadelphia Flyersia. Hyökkäykseen tulivoimaa tuovat myös Dinamo Moskovasta saapunut Dmitri Kagarlitski sekä Salavat Julajev Ufaa edustanut Joonas Kemppainen.

Kokenut ja laadukas joukkue ei kompuroi tulevallakaan kaudella kuin yksittäisinä iltoina. Parhaana päivänä joukkueelle on vaikea löytää pysäyttäjää.

Arvio: Läntisen konferenssin sija 1.-2.

Joukkueen suomalaiset: Jori Lehterä, Jarno Koskiranta, Joonas Kemppainen

Mestarisuosikkien suurimmat haastajat: Avtomobilist Jekaterinburg, Metallurg Magnitogorsk, Ak Bars Kazan, Salavat Julajev Ufa, Jokerit

Mikäli haluat tutustua Jokereiden kausiennakkoon. Voit tehdä sen täältä.