Koska jääkiekon MM-kisojen alkuun on tänään keskiviikkona aikaa kuukausi, kasasi SuomiKiekko-sivusto Leijonien oman ihannejoukkueensa turnaukseen.

Pelaajistoon on otettu mukaan ne soturit, jotka ovat nyt tänä päivänä 10. huhtikuuta jo kesälomilla seurajoukkuepeleistä.

Myös mahdolliset kieltäytymiset, terveystilanteet sekä esimerkiksi erilaiset sopimuskuviot on pyritty huomioimaan mahdollisimman hyvin.

Henri Jokiharju nousi joukkueeseen, vaikka hänen kautensa on vielä kesken – se voi päättyä AHL:ssä viikonloppuna. Jos sesonki jatkuu, nousee Jokiharjun paikalle pelaavaan kokoonpanoon Tarmo Reunanen ja hänen tilalle “poppareille” Oskari Laaksonen.

Myös Sami Lepistö kuuluisi sivustomme tämän hetken ihannejoukkueeseen, vaikka hän ei aiemmista kausista poiketen ole Leijonissa pelannut koko talvena.

Miltä alla oleva hahmotelma näyttää? Asiaa voit kommentoida esimerkiksi Facebookissa Jääkiekon Olohuone -ryhmässä tai Twitterissä jutun tekijän kanssa.

SuomiKiekon näkemys ihannejoukkueesta 10.4.

Hyökkääjät:
Kaapo Kakko – Aleksander Barkov – Sakari Manninen
Janne Pesonen – Joonas Kemppainen – Teemu Hartikainen
Artturi Lehkonen – Jesperi Kotkaniemi – Joonas Nättinen
Jere Sallinen – Henrik Borgström – Marko Anttila

Puolustajat:
Juuso Hietanen – Sami Lepistö
Henri Jokiharju – Mikko Lehtonen
Anssi Salmela – Miika Koivisto
Oliwer Kaski

Maalivahdit:
Juha Metsola
Mikko Koskinen

Kokoonpanon ulkopuolelle jäävät, mutta joukkueeseen mahtuvat pelaajat ovat maalivahti Joni Ortio, pakki Reunanen sekä hyökkääjät Mikael Ruohomaa ja Miro Aaltonen.