Vau! Onko tämä Liiga-lupaus uusi ”jerelehtinen”? ”Juuri sen tyylinen pelaaja haluaisin ollakin”

© Kuva: Juha Tamminen

Tammikuussa Ilveksen kanssa aina kevääseen 2022 ulottuvan jatkosopimuksen solminut Joona Ikonen on on noussut nopeasti monen tamperelaisseuran kannattajan suosikkipelaajaksi.

Jo viime kaudella läpimurtoaan ennen ikävää loukkaantumistaan tekemässä ollut 20-vuotias Ikonen on tällä sesongilla summannut 56 ottelussa jo mainiot 33 (16+17) tehopistettä, jotka oikeuttavat joukkueen sisäisessä pistepörssissä neljänteen sijaan.

Runsaasti muun muassa alivoimaa pelaavan Ikosen onnistumiset eivät kuitenkaan näy ainoastaan tilastoista.

Joulukuussa pelatun TPS-ottelun jälkeen Ilves-luotsi Karri Kivi äityi jo melkoisiin kehuihin todeten Ikosen tehneen kyseisessä kamppailussa kaiken oikein ja vertasi hyökkääjää Stanley Cup-voittajaan ja nykyisin maajoukkueen GM:nä toimivaan Jere Lehtiseen.

– Kyllä se tietysti hyvältä tuntuu. Ei sitä kuitenkaan ihan hirveästi jääty miettimään. Paljon on sellaisiakin pelejä ollut, joissa en mikään “jerelehtinen“ ole ollut, mutta kyllä siitä paljon itseluottamusta saa, Ikonen pohtii ja jatkaa:

– En ihan hirveästi ole Jeren pelejä tietysti nähnyt, enkä ennen tätä kautta ole ajatellut ollenkaan tuollaista vertausta. Mutta nyt kun se on tullut tässä ilmoille, niin voi ajatella ainakin niin, että juuri sen tyylinen pelaaja haluaisin ollakin.

Lähde: Ilves

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…