Liiga-seura kiinnitti kolme nuorta lupausta jatkosopimuksiin – ”Kyky tehdä vierellään olevista pelaajista parempia”

© Kuva: Juha Tamminen

Ilves on tehnyt jatkosopimukset hyökkääjä Joona Ikosen ja puolustaja Tuomas Salmelan kanssa. Lisäksi seura käyttää puolustaja Nikolas Matinpalon sopimuksen option seuraavista kahdesta kaudesta.

20-vuotias Ikonen on tehnyt tällä kaudella todellisen läpimurtonsa Liigaan. 42 ottelussa hyökkääjä on tehnyt tehot 11+13=24. Tehotilasto on puolestaan Ilves-hyökkääjistä paras: +11. Jatkosopimus on kolmevuotinen.

– Joona Ikosella on kyky tehdä vierellään olevista pelaajista parempia – hän on erinomainen pelaaja sekä tasakentällisin että erikoistilanteissa. Hyökkääjän monipuolisuus, kilpailullisuus, erinomaiset taidot ja pelikäsitys sekä joukkue ensin -ajattelumalli tekevät Ilveksestä vahvemman joukkueen. Odotamme Ikosen jatkavan kehitystään lähivuosina aina kansainvälisiin peleihin asti, kommentoi Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo seuran verkkosivuilla.

Viime kaudella Salmela pelasi lähinnä Mestistä, mutta nyt 24-vuotias puolustaja on napannut itselleen paikan Ilveksen Liiga-miehistöstä. Kauden 36 ottelussa hän on tehnyt pisteet 1+9=10. Jatkosopimus kattaa kauden 2019-20 ja sisältää option seuraavasta kaudesta.

Matinpalo siirtyi viime keväänä Ilvekseen Espoon Bluesin A-nuorista. Ensimmäisellä Liiga-kaudella vastuuta on tullut 15 ottelussa. Niissä hän on nakuttanut tehot 1+1.