Jokerien nuoren tähtihyökkääjän Eeli Tolvasen kaltoinkohtelusta KHL:n kauden valinnoissa on riittänyt tänään parranpärinää.

Kaikkien yllätykseksi KHL ei valinnut Tolvasta vuoden tulokkaaksi, vaikka tämä takoi runkosarjassa KHL:n tulokkaiden piste-ennätyksen 19+17=36. Valinta osui Traktor Tsheljabinskin hyökkääjään Vitali Kravtsoviin, joka sai runkosarjassa kasaan vain tehot 4+3=7.

Vaikka Kravtsov oli pudotuspeleissä tehokkaampi (6+5=11) kuin Tolvanen (6+1=7), valtaosa jääkiekon seuraajista on sitä mieltä, että valinta oli suoranainen farssi. Jokerien fanit ovat olleet valinnasta suorastaan raivoissaan.

Päivän mittaan on arvuuteltu, mitkä syyt johtivat outoon valintaan. Aamupäivällä levisi jopa perätön uutinen, jonka mukaan vuoden tulokkaaksi voitaisiin valita vain Venäjän kansalainen. Jokerit kuitenkin korjasi tämän uutisen pian ja kertoi, että valinta voi kohdistua minkä tahansa maan kansalaiseen.

Iltalehti oli saanut venäläiseltä lähteeltään uskottavammalta kuulostavan selityksen valintaan.

– KHL halusi olla varma, että voittaja on (palkinto)gaalassa paikalla. Se on aina ollut ongelma ulkomaalaisten pelaajien kanssa, varsinkin ei-venäläisten seurojen pelaajien, venäläislähde oli kertonut Iltalehdelle.

Jostakin syystä Jokerit ei ollut pystynyt etukäteen varmistamaan Tolvasen olevan paikalla gaalassa.

– KHL ei koskaan myönnä tätä asiaa. KHL on tehnyt outoja valintoja ennenkin, mutta mikään ei ole ollut näin shokki, lähde oli hämmästellyt Iltalehdelle.

Iltalehden mukaan myös vuoden maalivahdin valinnassa sama perustelu oli ensisijainen. Lehden lähteen mukaan Traktorin tshekkivahti Pavel Francouz vahvisti osallistumisensa gaalaan aivan viime hetkellä. Moskovan TsSKA:n venäläinen maalivahti Ilja Sorokin oli tämän vuoksi ollut ”hälytysvalmiudessa”.

– Sorokinista tehtiin varavaihtoehto joksikin aikaa. Jos Francouz ei olisi tullut, Sorokin olisi ollut voittaja, Iltalehden lähde kertoi.

Lue Iltalehden alkuperäinen uutinen tästä linkistä.