Suomessa, etenkin KHL-seura Jokerien fanien keskuudessa, syttyi eilen illalla ajan hengen mukainen some-raivo. Syynä oli se, että Jokerien nuorta tähtihyökkääjää Eeli Tolvasta ei valittu KHL:n vuoden tulokkaaksi.

Tolvanen, 19, paukuttti runkosarjan 49 ottelussa tulokaspelaajien piste-ennätyksen 19+17=36. Vuoden tulokkaaksi valittiin kuitenkin Traktor Tsheljabinskin hyökkääjä Vitali Kravtsov, joka sai 35 ottelussa kasaan vaatimattomat tehot 4+3=7.

Tänään verkkosivusto Arvokisat.com julkaisi uutisen, jonka mukaan Tolvasen valinnan olisi estänyt KHL:n sääntö, että vuoden tulokkaaksi voidaan valita vain Venäjän kansalainen.

Juttunsa lähteenä Arvokisat.com käytti twitterissä nimimerkillä Patrick C esiintyvää henkilöä, joka esittelee itsensä Edmonton Oilersin faniksi, joka kirjoittaa KHL:stä ja venäläisestä jääkiekosta.

Twiittinsä tueksi Patrick C oli liittänyt linkin venäjänkieliseen wikipedia-sivustoon.

Jokerit kuitenkin korjasi väitteen hetki sitten omalla twitter-tilillään.

– Koska aiheesta on paljon kysytty ja siitä esiintyy mediassa ja keskusteluissa erilaisia versioita, selvennämme kriteerit nyt tässä: KHL:n tulokaspalkinnon voi saada minkä tahansa maan alle 26-vuotias kansalainen, Jokerit viestitti virallisella twitter-tilillään.

Patrick C

@ChunkletsHockey
#KHL: Barys Astana are considering holding a game in Almaty at some point, with an eye on eventually having two Kazakh teams in the league.
translate.google.com/translate?sl=r…

Helsingin Jokerit

@jokerithc
Koska aiheesta on paljon kysytty ja siitä esiintyy mediassa ja keskusteluissa erilaisia versioita, selvennämme kriteerit nyt tässä: KHL:n tulokaspalkinnon voi saada minkä tahansa maan alle 26-vuotias kansalainen. #Jokerit #KHLfi