Patrik Laineen tuleva megasopimus aiheuttaa harmaita hiuksia Winnipegille – ”Siitä tulee todella haastavaa”

Patrik Laineen nykyinen tulokassopimus päättyy kesällä 2019 ja puheet 19-vuotiaan maalipyssyn seuraavasta NHL-sopimuksesta ovat jo alkaneet.

Tällä kaudella 43 maalia tykittänyt Laine tulee varmuudella saamaan merkittävän palkankorotuksen, joka on joidenkin arvioiden mukaan jopa 10 miljoonan dollarin luokkaa. (Lue lisää.)

Laineen tuleva jättimäinen sopimus tuo Jetsille eteen hyvin hankalan tilanteen, koska seuran muut kärkipelaajat on kiinnitetty hyvinkin taloudelliseen hintaan. Tähtihyökkääjä Blake Wheeler tienaa 5,6 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, kun taas ykkössentteri Mark Scheifele nettoaa 6,125 miljoonan dollarin palkkaa. Tämä hurja ero pelaajien palkoissa voi aiheuttaa kärhämää pelaajien kesken.

– Patrik Laineen tilanne on hyvin hankala. Kun katsot heidän muiden pelaajien kuten Wheelerin, Nikolaj Ehlerin ja erityisesti Scheifelen palkkoja. Heillä on hyvin taloudellisia sopimuksia – Scheifelella on vielä seitsemän vuotta jäljellä kuuden miljoonan dollarin vuosipalkan sopimusta. Kun Laine pyytää 10-12 miljoonaa dollaria, se on aika suuri ero työstettäväksi. Siitä tulee haastavaa Laineelle ja Jetsille, Sportsnetin toimittaja Chris Johnston arvioi.