Winnipeg Jetsin hyökkääjä Patrik Laine pelaa parhaillaan NHL:n tulokassopimuksella, joka takaa hänelle minimissään 925 000 dollaria vuodessa.

Sopimuksen ylimääräiset bonukset voivat kuitenkin nostaa suomalaistähden palkan jopa yli kolmeen miljoonaan dollariin.

Laineen sopimus päättyy kesään 2019, mutta puheet 19-vuotiaan nuorukaisen uudesta sopimuksesta on jo aloitettu.

”Kiekkoraamatuksi” tituleeratun The Hockey News -lehden toimittaja Jared Clinton nosti asian puheeksi uusimmassa kirjoituksessaan.

Clinton tekee lukijoille heti selväksi, että Laine tai Toronto Maple Leafsin supernuorukainen Auston Matthews eivät hätyyttele kesällä uuden 12,5 miljoonan dollarin vuosipalkan saanutta Edmonton Oilersin Connor McDavidia.

– Voidaan unohtaa se, että Matthews tai Laine saisi lähellekään McDavidin 12,5 miljoonan dollarin palkkaa. Matthews ja Laine ovat seuroilleen yhtä tärkeitä kuin McDavid, mutta McDavid on NHL:n parhaiten palkattu pelaaja, koska hän on kiistämättä maailman paras pelaaja, Clinton kertoo.

Clinton näkee Matthewsin ja Laineen tulevan palkan olevan kuitenkin äärimmäisen hurjaa luokkaa. Huippupalkan saamiseen on kuitenkin yksi ehto kummallekin nuorelle tähdelle.

– Tässä on mukana muutama villi kortti, mutta pisteiden tehtailu on tärkein mittari tulevalle palkalle. Jos Matthews tekee yli 80 tehopistettä, hän saa merkittävästi isomman sopimuksen. Sama pätee Laineeseen, jos hän saa itsensä mukaan parhaiden maalitekijöiden taisteluun, mikä ei todellakaan ole mahdotonta, Clinton uskoo.

– Villi kortti on kuitenkin palkkakatto. Jos palkkakatto nousee, sanotaanko, kahdella miljoonalla dollarilla, Matthewsin ja Laineen tuleva palkka on 10,25 miljoonaa dollaria, toimittaja jatkaa.