Maalivahti Mikko Koskinen on suuntaamassa ensi kaudeksi uusiin maisemiin, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Sasha Huttunen Twitter-tilillään.

29-vuotiaan suomalaismaalivahdin KHL-kausi päättyi sunnuntai-iltana, kun TsSKA Moskova lähetti Pietarin SKA:n kesälomalle voitoin 4-2.

Koskisen vastuu oli SKA:n joukkueessa tällä kaudella odotettua pienempi runkosarjassa, kun päävalmentaja Oleg Znarok peluutti Igor Shestyorkinia olympialaisten takia. Pudotuspeleissä suomalaisvahti kantoi kuitenkin ykkösveskarin viittaa.

Koskinen esiintyi runkosarjassa 29 ottelussa torjuntaprosentilla 93,7 ja pudotuspeleissä 14 ottelussa torjuntaprosentilla 93,8.

Espoolaisen kiekkokoulun kasvatti on ollut jo vuosien ajan jopa Euroopan sarjojen paras maalivahti, minkä takia häntä kohtaan ollaan osoitettu runsaasti kiinnostusta NHL:stä. Odotettavissa onkin, että Koskinen lähtenee tavoittelemaan NHL-paikkaa ensi kaudeksi, vaikka mikään ei ole vielä tässä kohtaa varmaa.

Leijonista tuttu maalivahti on tehnyt NHL-debyyttinsä jo aiemmin urallaan, sillä hän vietti Pohjois-Amerikassa kaksi kautta vuosina 2009-11. Tuolloin hän pelasi neljä NHL-ottelua New York Islandersin maalilla.

Sasha Huttunen

@kuplassasha
Pietarin SKA ulkona #KHLfi-finaaleista. Isoja muutoksia tulossa muutenkin. Kovaltshuk ja Koskinen lähdössä, ehkä myös Datsjuk ja Znarok.