Aapeli Räsäsen nimi ei ollut suurelle yleisölle tuttu ennen nuorten MM-kisoja. Pohjois-Amerikassa yliopistosarjassa pelaava hyökkääjä iski Suomelle neljä maalia ja nousi turnauksen aikana jopa ennakoitua isompaan rooliin.

Nuorukainen antoi kovat näytöt Edmonton Oilersille, joka varasi Räsäsen vasta kuudennella kierroksella kesällä 2016. Osakkeet ovat varmasti nousussa seuran sisällä.

– Nämä ovat kovia pelejä, joissa pelataan oman ikäluokan parhaita vastaan koko maailmassa, mikä on loistava haaste, Räsänen kertaa turnausta NHL.comin haastattelussa.

Räsäsen neljä maalia oikeuttivat Suomen putoamisen hetkellä turnauksen maalipörssin kolmanneksi parhaaseen lukemaan.

19-vuotias Tapparan kasvatti ei kuitenkaan erotu kentällä pikkukikoilla, vaan työnteolla.

– Pelaamiseni ei ole säihkyvää. En tee hienoja maaleja, mutta taistelen kulmissa ja pelaan maalinedustalla. Pyrin pelaamaan koko kentän peliä ja voittamaan aloituksia. Tätä peliä pelaan, ja kaikki maalit ja syötöt tulevat sitten sen päälle, sentteri linjaa.

Räsänen pelaa toista kauttaan Pohjois-Amerikassa. Hänen omien sanojensa mukaan uusi kiekkokulttuuri on opettanut hänet pelaamaan fyysisemmin ja nopeammin. Näiden MM-kisojen jälkeen ura juniorimaajoukkueessa tulee päätökseen.

– Matka on ollut pitkä tämän ryhmän kanssa. Aloitimme alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa näiden hyvien jätkien kanssa. Me pelasimme hyvää kiekkoa ja on erittäin epäonnista, että tämä päättyi näin, Räsänen kertasi pettymystä.