Jesse Puljujärvi on saamassa merkittävää apua englannin kielen taitoihinsa, kun Edmonton Oilers on palkkaamassa 19-vuotiaalle suomalaiselle oman englanninopettajan, Sportsnet uutisoi vedonlyöntiyhtiö Nordicbetin julkaiseman blogin perusteella.

– Täällä asuminen ei eroa kovinkaan paljoa Suomessa asumisesta. Täällä on paljon enemmän jääkiekkopelejä, ja englannin kieli on haastavinta, Puljujärvi sanoi haastattelussa, jonka suomalaistoimittaja Jouni Nieminen on kääntänyt Sportsnetille Nordicbetin sivuilta.

Puljujärvi antoi viikonloppuna kanadalaismedialle haastatteluja englanniksi ja näistä tuli välittömästi nettihittejä, niin Suomessa kuin myös Pohjois-Amerikassa. (Katso haastattelu klikkaamalla tästä.)

Puljujärven englanti on kehittynyt merkittävästi viime vuosina, mutta nuorukainen haluaa kehittyä vielä merkittävästi paremmaksi.

– Yritän kehittää englantiani puhumalla. Kuulin, että Oilers yrittää palkata minulle englanninopettajan. Se oli hieno asia. Tarvitsisin todellakin sellaista, Puljujärvi sanoo.

– Olen ollut täällä jo melkein kaksi vuotta. Tämä on ollut rankkaa. Toivottavasti opin lisää englantia, nuorukainen jatkaa.

Oilersin joukkueessa tiedostetaan Puljujärven vajavainen kielitaito ja pelaajat osaavat ottaa asian ymmärtäväisesti ja sopivalla huumorilla.

– Ainakin kirosanat on hänellä jo hallussa, Oilers-hyökkääjä Mark Letestu paljasti NHL.comin toimittajalle Tim Campbellille.

Juttua muokattu kello 21.26: lisätty alkuperäiseksi lähteeksi Nordicbetin blogi.