Edmonton Oilers kaappasi viime yönä suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärven johdolla vakuuttavan 5-2-voiton Vancouver Canucksista.

Kahdeksan ottelun pisteettömässä putkessa ennen yön ottelua ollut Puljujärvi takoi tehot 1+2 ja hänet valittiin oikeutetusti ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Puljujärvi oli pelin jälkeen pukukopissa median ympäröimänä. 19-vuotias suomalaispeluri oli saanut Oilersin parhaalle pelaajalle jaettavan palkinnon, eli Harley Davidsonin kypärän ja moottoripyöräilijän asun päällensä haastatteluun.

Pienistä vaikeuksissa englannin kielisissä haastatteluissa aikaisemmin urallaan ollut Puljujärvi hoiti haastattelun kunnialla ja hymyissä suin läpi.

– Hyvä peli, joukkue pelasi hyvin, meillä oli pari hyvää paikkaa, luistelimme hyvin, Puljujärvi analysoi OilersTV:lle.

Puljujärvi teki mahtavan suorituksen avauserässä ja tarjoili huikealla tavalla Oilersin 2-0-johtomaalin.

– Näin vähän tässä, hän tuli, sitten harhautin ja syötin. Siinäpä se, Puljujärvi kuvaili esityötään Juhraj Khairan iskemään osumaan.

Puljujärveltä kysyttiin lopuksi, kuinka paljon paremmalta hänestä tuntuu nyt kuin kauden alussa.

– Joskus tällä kaudella, ehkä pari viikkoa sitten, viikko sitten, ei aina tuntunut hyvältä. Meillä on niin paljon pelejä, että välillä tuntuu paremmalta, välillä paremmalta. Tänään oli hyvä peli, suomalaisnuorukainen summasi.

Katso klikkaamalla tästä Puljujärven maali ja upea tarjoilu.

Kiekkofanit olivat haltioissaan Puljujärven haastattelusta:

– Vau! Puljujärvi ei olisi välttämättä edes yrittänyt tuota haastattelua vuosi sitten. Hänellä meni hyvin. Tuo on merkki itsevarmuuden kasvamisesta jäällä ja sen ulkopuolella, nimimerkki Seymour_from_GP sanoi Twitterissä.

– Puljujärven haastattelut ovat parhaita. Voit nähdä kuinka paljon tuo poika rakastaa tätä peliä, MSmitty25 kertoi.

Dwayne

@dflang
Puljujarvi is best interview ever 👌 #LetsGoOilers

Scott Seymour

@Seymour_from_GP
Wow. Puljujarvi probably wouldn't have tried that interview a year ago. He did fine. Sign of his growing confidence, on and off the ice. #Oilers

Matt Smith 🏒🥅

@MattSmitty_
Puljujarvi interviews are my favourite. You can tell the kids loves the game.