Helsingin Jokerit sai uuden päävalmentajan ensi kaudeksi, kun Lauri Marjamäki siirtyy 2+2-vuotisella sopimuksella takaisin seuravalmentajaksi Leijonien päävalmentajan paikalta.

Pesti on kuin luotu Marjamäelle. Hän tuntee erityisesti suomalaiset huippupelaajat kuin omat taskunsa, kun kokemusta on karttunut usean vuoden ajan ensin Liigassa ja sen jälkeen kansainvälisellä tasolla.

Marjamäen tulokset Leijonissa eivät ole tähän asti kovia, mutta Marjamäki on äärimmäisen taitava seurajoukkuevalmentaja, mikä teki hänestä ainoan oikean valinnan Jukka Jalosen seuraajaksi.

Nyt hän pääsee tekemään jälleen sitä työtä, missä hän on parhaimmillaan. Sitä työtä, joka ei Liigassa pettänyt kertaakaan.

Valmentajaksi vielä erittäin nuori Marjamäki, 40, valmensi kolmella kokonaisella kaudella Kärpät ensin kahteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen. Tämän jälkeen joukkue heikentyi ja koki kovia menetyksiä, mutta valmentaja venytti kolmannenkin kevään pronssille saakka.

Tämän jälkeen hän pääsi parhaalle mahdolliselle paikalle tutustumaan suomalaisiin huippupelaajiin: Leijoniin.

Ja se kokemus näkyy positiivisena asiana huolimatta siitä, kertyykö Marjamäen palkintokaappiin mitaleita maajoukkueesta.

Jokerien resurssit ovat sen verran hyvin kohdallaan, että Marjamäen tiedoilla ja osaamisella hänelle pystytään rakentamaan joukkue, jonka valmentamisesta hän varmasti nauttii. Erityisesti sen takia, että hän pääsee valmentamaan omilla vahvuuksillaan hyvin tuntemiaan pelaajia.

Lisäksi seurajoukkueessa aikaa menestyvän joukkueen rakentamiseen ja menestyksen saavuttamiseen on täysin eri tavalla kuin Leijonissa lyhyissä turnauksissa.

Marjamäki oli paras vaihtoehto Jokereille tässä ja nyt.