Peter Forsberg on ryhtynyt bisnesmieheksi kiekkouran jälkeen – ”Vaikea olla tekemättä mitään”

© Kuva: Getty Images

Ruotsalainen kiekkolegenda, urallaan mm. kaksi Stanley Cupia ja kaksi olympiakultaa voittanut Peter Forsberg kertoo NHL.comille kiekkouransa jälkeisestä elämästä.

Hän kertoo, että uran loppuvaiheiden pahat loukkaantumiset alkoivat valmistaa häntä hyvissä ajoin henkisesti kiekkouran jälkeiseen elämään.

– Viimeisten kahdeksan pelivuoden aikana minulla oli paljon leikkauksia, joten minulla oli paljon aikaa varautua urani loppumiseen, 44-vuotias Forsberg sanoo.

Uransa neljällä viimeisellä kaudella Forsberg pystyi pelaamaan yhteensä vain 37 sarjaottelua. Viimeisellä kaudellaan 2010-11 Forsberg pelasi vain kaksi ottelua Colorado Avalanchen paidassa.

Heti uran päättymisen jälkeen Forsberg opiskeli vuoden verran Ruotsissa kauppatieteitä ja alkoi sen jälkeen hyödyntää oppimiaan taitoja yhdessä isänsä ja puolisonsa kanssa.

– Meillä on paljon juttuja. Meillä on kenkäbrändi, golf-klubi, veneyritys, omistamme kiinteistöjä, minkä lisäksi meillä on rakennusfirma, jossa olen osakkaana, sekä muutama muu juttu, Forsberg luettelee.

Raskaan kiekkouran aikana hän ei välttämättä ajatellut ryhtyvänsä heti näin kiireiseksi mieheksi, mutta toisin kävi.

– Hyppäsin bisneselämään heti, kun lopetin jääkiekon. Uran aikana ajattelin, että pitäisin vuoden tai kaksi vapaata, mutta sitä ei tapahtunut. On vaikea olla tekemättä mitään.

Forsberg toimi myös usean vuoden ajan kasvattajaseuransa MODO:n varatoimitusjohtajana, mutta sen syvemmin hänellä ei ole hinkua kiekkomaailmaan, ainakaan vielä.

– Enpä tiedä, saatan palata kiekon pariin vähän myöhemmin. Lapseni saatavat aloittaa pelaamisen ja ehkä palaan, mutta en ole varma. Se ei ole kalenterissa tällä hetkellä.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.