© Kuva: Getty Images

NHL-tähti suomalaisesta tutkaparista: ”Heillä on oma keskinäinen kemia”

Carolinassa vahvaa kautta pelaava Jeff Skinner, 24, on tottunut suomalaisiin, sillä miehen aloitettua NHL-uransa Carolinassa vuonna 2010, Carolinassa pelasivat Joni Pitkänen, Tuomo Ruutu ja Jussi Jokinen. Pari kautta Carolinassa pelattiin ilman suomalaisväriä, mutta tälle kaudelle joukkueeseen tulivat Sebastian Aho sekä Teuvo Teräväinen.

Skinner on tehtaillut tällä kaudelle 16 tehopistettä (8+8) 18 ottelussa. Juonikas laitahyökkääjä kertoi SuomiKiekko-sivustolle miettitään Carolinan suomalaisesta tutkaparista.

Kuinka hyvin Sebastian Aho on sopeutunut joukkueeseen?

– Tosi hyvin. On hauska katsella nuorta pelaajaa, jolla on niin paljon taitoa kuin ”Sebillä”. Hän on tosi fiksu pelaaja ja häntä on upea seurata, koska tiedän, että hänestä tulee koko ajan parempi ajan myötä.

– Aho ei ole tarvinnut mitään neuvoja toistaiseksi. Hän on ollut tosi hyvä ja me tarvitsemme sitä häneltä, Skinner hehkuttaa.

Kuinka paljon suomea olet oppinut Aholta ja Teräväiseltä?

– En vielä paljoakaan. Joukkueessa on niin monta ruotsalaista, että olen oppinut enempi ruotsia. He (suomalaiset) ovat aika hiljaisia, joten minun ehkä pitää kuunnella tarkemmin, kun he puhuvat keskenään.

Missä tilanteissa olet huomannut heidän puhuvan suomea?

– Kyllä he luultavasti puhuvat aika paljon keskenään suomea. Ja etenkin silloin, kun he haluavat puhua jostain selän takana pahaa, Skinner kertoo ja naurahtaa samalla.

Minkälaisia pelaajia he ovat jäällä?

– Noin taitavia kavereita on tosi nautittavaa nähdä jäällä. Näillä kahdella (Aho ja Teräväinen) vaikuttaa olevan oma keskinäinen kemia, mikä tekee siitä vielä mukavampaa katseltavaa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!