© Kuva: Getty Images

Kasperi Kapasen Facebook täyttyy Patrik Laine -otsikoista: ”Antaa heidän pitää hauskaa”

Toronto Marliesissa pelaava Kasperi Kapanen tekee tällä hetkellä tulosta ja vastuuta tulee, mutta kutsua NHL:ään ei Kapasen toiveista huolimatta ole tullut.

Vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kullan ratkaissut Kapanen vetää tällä hetkellä hiukan tutkan alla pikkuleijonissa vastuuta jakaneiden Jesse Puljujärven, Sebastian Ahon, Patrik Laineen ja Mikko Rantasen kerätessä enemmän mediahuomiota NHL:n puolella.

– Suhteeni ei ole kauheasti paineita tällä hetkellä, nuoremmista – Laineista ja muista – kirjoitetaan mediassa koko ajan, Facebookiin tulee jatkuvasti linkkejä. Antaa heidän pitää hauskaa, itse saan olla rauhassa, Kapanen hymähti SuomiKiekolle.

Kapanen ei silti myönnä, että olisi seuraillut muiden nuorten kultaleijonien menoa sen tarkemmin.

– Jos olen rehellinen, en ole NHL-kiekkoa seurannut paljon yhtään. En edes meidän omia pelejämme. Pelaan AHL:ää täällä alhaalla, muut tekevät omia hommiaan ylhäällä. Välillä tulee aina linkkiä, että ”Laine sitä, Laine tätä” sun muuta, mutta en suoranaisesti ole seurannut, Kapanen totesi.

Halu isompiin parrasvaloihin silti on Kapasellakin.

– Tietenkin haluan ylös pelaamaan, mutta en aseta mitään tavoitteita, että milloin olisin ylhäällä.

15 otteluun Marliesissa on syntynyt nyt tehot 8+6=14, ja Kapanen lienee ensimmäisiä pelaajia, jotka kutsutaan Toronto Maple Leafsin NHL-miehistöön, jos paikka ylhäällä yhtäkkiä vapautuisi.

– En halua, että kukaan loukkaantuu ikinä, mutta tämä on meidän työtämme. Jos joku ei pysty suorittamaan omaa tehtäväänsä, joku muu tulee tilalle. Saa nähdä, mitä minun kanssani tehdään tämän kauden osalta, Kapanen pohti.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!