Mikkelin Jukurit tiedottaa vahvistaneensa ensi kauden joukkuettaan neljällä uudella pelaajalla.

Seura kertoo tehneensä sopimukset IPK:ssa Mestiksen mestaruutta juhlineiden Ludwig Perssonin, Juuso Arolan ja Valtteri Koskelan kanssa. Myös Valtteri Koskelan kaksoisveli Santeri Koskela siirtyy Jukureihin JYPistä.

Nimekkäin hankinta on ehdottomasti ruotsalaishyökkääjä Persson, joka on Washington Capitalsin sopimuspelaaja. 20-vuotias Persson siirtyy Jukureihin vuoden mittaisella lainasopimuksella. Taiturimainen sentteri mätti päättyneellä Mestis-kaudella runkosarjassa 48 ottelussa tehopisteet 10+45=55 ja pudotuspeleissä 19 ottelussa pisteet 8+11=19.

– Ludwig tulee Mikkeliin kehittymään pelaajana kokonaisvaltaisemmaksi. Hänen tavoitteensa ja päämääränsä on Pohjois-Amerikassa. Toivottavasti pystymme auttamaan häntä toteuttamaan ne, Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen kommentoi.

24-vuotias Arola voitti päättyneellä kaudella Mestiksen puolustajien pistepörssin tehtyään runkosarjassa pisteet 13+32=45. Pelicansin kasvatti rikkoi pudotuspeleissä puolustajien Mestiksen piste-ennätyksen mättämällä tehot 4+11=15.

– Juuso on hyvät kiekolliset taidot omaavat ja monipuolinen puolustaja. Hän ei ole vielä päässyt ulosmittaamaan omaa potentiaaliaan Liigassa, mutta saa nyt mahdollisuuden. Uskon, että Juuso käyttää sen hyväkseen ja on iso palanen Jukurien puolustusta tulevaisuudessa, Hakkarainen sanoo tiedotteessa.

Koskelan veljekset ovat molemmat JYPin sopimuspelaajia, mutta puolustaja Valtteri pelasi kuluneella kaudella suurimman osan IPK:ssa. Hän teki iisalmelaisten riveissä 33 ottelussa pisteet 4+15=19.

Hyökkääjän pelipaikalla pelaava Santeri teki JYPissä 30 ottelussa pisteet 0+2.

– Veljekset ovat urallaan samassa tilanteessa, eli he saapuvat Mikkeliin hakemaan uuden ympäristön kautta nostetta uralleen. Vaikka he pelaavat eri pelipaikoilla, ovat he pelaajina samantyyppisiä: Molemmat ovat työteliäitä kahden suunnan pelaajia, joilla on kova motivaatio näyttää kykynsä, Hakkarainen kuvailee.

LUE MYÖS: