Kasperi Kapasen kauden alku on sujunut loistavasti. Suomalaishyökkääjä on kerännyt 14 pelaamassaan ottelussa AHL-seura Toronto Marliesin paidassa tehot 8+6=14 ja kellottaa hurjia peliminuutteja.

– Vaikea sanoa, mistä vire on tullut, Kapanen totesi SuomiKiekon haastattelussa.

– Kai itseluottamus vain on kasvanut ja on haluja näyttää, että omasta mielestä pitäisi pikkuhiljaa pelata ylhäällä jo. Sellainen palo on vatsanpohjassa.

Paloa myös riittää, kun NHL-kutsua ei loistavista otteista huolimatta ole tällä kaudella näkynyt. Kapaselle oli jopa järkytys, kun NHL-seura Toronto Maple Leafs lähetti hänet alas AHL:ään harjoitusleirin päätteeksi.

– Mielestäni vedin aika hemmetin hyvin ne harjoituspelit, jotka sain pelata. Sitä kautta tuli shokkina, että lähetettiin alas. Joukkueella on kuitenkin niin paljon omia varauksia, joita pitää peluuttaa, että ei minulla siihen ole sanomista, Pittsburgh Penguinsin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2014 hymähti.

– Ainahan se NHL-kutsu silloin tällöin kummittelee mielessäni, etenkin kun pelaa näin hyvin tällä hetkellä. Se ei kuitenkaan ole minun päätökseni.

Maple Leafsin NHL-porukassa pelaa hurja määrä tulokkaita isoissa rooleissa tällä hetkellä, mukaan luettuna Kapasen viime kauden seurakaverit William Nylander, Zach Hyman ja Nikita Soshnikov.

Kun Kapaselta kysyy, miltä tuntuu seurata viime kauden seurakaverien menoa ylhäällä, vastaus on paljonpuhuva – tilanne ei miellytä lainkaan, sillä suomalaishyökkääjän pitäisi olla itsekin mukana.

– En kommentoi tuohon mitään. He ovat päättäneet, ketkä siellä tällä hetkellä pelaavat ja sillä selvä, Kapanen tyytyi vastaamaan.

”Heillä” Kapanen tarkoittaa manageri Lou Lamorielloa sekä Mike Babcockin johtamaa valmennusryhmää.

– Toivottavasti he tajuaisivat antaa mahdollisuuden ja että olisi aika antaa minunkin pelata, Kapanen sanoi.

Artikkelia muokattu 22.11.2016 klo 1.41, Mitch Marner vaihdettu Zach Hymaniksi.