© Kuva: Getty Images

Kasperi Kapanen jäällä joka tilanteessa AHL:ssä – ”Peliminuutteja kertyy ihan hemmetisti”

Toronto Marliesin Kasperi Kapanen on nakuttanut pisteitä liukuhihnalta AHL:ssä alkukauden aikana. Kapanen totesi SuomiKiekon haastattelussa, että itseluottamus on tällä hetkellä korkealla.

Hyvät suoritukset ovat taanneet myös paljon peliminuutteja. Vastuutaa tulee jokaisessa tilanteessa, sillä Kapasta nähdään jäällä tasakentällisin, ylivoimilla sekä myös alivoimilla.

– Eikä vain pisteiden suhteen ole mennyt hyvin, vaan muutenkin. Yleispeli on hyvää, pelaan paljon myös alivoimaa. Tällä hetkellä peliminuutteja kertyy ihan hemmetisti, on hauskaa pelata, Kapanen totesi.

Kapanen tunnetaan Suomessa etenkin pienenä ja liukkaana taitopelaajana, mutta reilu vuosi pohjoisamerikkalaisissa kaukaloissa on tehnyt ihmeitä myös oman pään pelille.

– Ehdottomasti kahdensuunnan pelissä olen mennyt eteenpäin, olen yrittänyt panostaa siihen, Kapanen totesi.

– Voin pelata molempiin suuntiin, silläkin tavalla yritän näyttää, että minut voi laittaa mihin tahansa rooliin. Etten pysty pelaamaan pelkästään hyökkäyssuuntaan, vaan myös puolustussuuntaan ja alivoimaa.

Kapanen myöntää, että näytönhalut ovat kovat, kun kutsua NHL:ään ei ole kuulunut.

Vaikka Kapasta vaikuttaakin turhauttavan, ettei paikkaa NHL:ssä ole irronnut, pystyy hän silti iloitsemaan peleistä myös Marliesissa, joka on ollut yksi AHL:n kärkijoukkueista alkukaudella.

– Pelaaminen on hauskaa, kun saa pelata todella paljon, ja peli kulkee. Voin nauttia pelaamisesta, tilanne ei ole kuten viime vuonna, jolloin oli vähän väkinäistä. En tietenkään silti halua tyytyä tähän, Kapanen totesi.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!