© Kuva: Getty Images

NHL-legendalta rajuja kommentteja kohutreidiin: ”Pelaajat eivät pitäneet siitä”

Vaikka NHL-kausi on jo hyvin liikkeellä, on keskustelua riittänyt varsinkin yhdestä kesällä tehdystä vaihtokaupasta.

Nimittäin P.K. Subbanin ja Shea Weberin vaihtamisesta päittäin.

Tähän diiliin Canadiensin riveissä aikanaan hurjaa jälkeä tehnyt ja todellinen NHL-legenda Guy Lafleur otti voimakkaasti kantaa Montreal Cazetten mukaan.

– Jääkiekossa juttu on se, että se ei ole yhden miehen show. Siksi he hankkiutuivat eroon P.K.:sta, Lafleur tykitti.

– Tämä on hyvä treidi P.K.:lle, joka meni Nashvilleen, jossa taas tarvitaan hänenkaltaistaan pelaajaa. He tarvitsevat show’ta ja showmies P.K. on siihen oikea kaveri.

– Canadiensille taas Weberin hankkiminen oli fantastinen juttu, sillä hän tuo niin paljon tasapainoa puolustukseen ja hän on erittäin kypsä pelaaja.

Sivalluksia Subbania kohtaan Lafleur tykitti menemään oikein kunnolla.

– En ole käynyt pukukopissa, mutta olen varma, että siellä joukkuehenki on nyt paljon parempi. Sieltä huokuu ilta toisensa jälkeen positiivisuutta, kun taas jos vertaa viime kauteen, milloin tuntui siltä, että pelaajat eivät pitäneet siitä mitä P.K. oikein teki.

– Mutta tämä on hyvä treidi molemmille organisaatioille. Toivotan kaikkea hyvää hänelle (Subbanille) ja olen varma, että hän tulee pärjäämään. Mutta Montrealissa emme voi valittaa tästä treidistä.

Weber on ollut uudessa joukkueessa hyvin tehokas alkukaudella. Kahdeksaan otteluun hän on tykittänyt tehot 3+6=9. Canadiens on puolestaan voittanut seitsemän kertaa ja hävinnyt vain kerran jatkoajalla.

Lafleur on aiemminkin ollut esillä kovien kommenttien osalta, mitkä ovat liittyneet Subbaniin.

– Olin yhtenä iltana viime kaudella aivan Canadiensin pukukopin vieressä Yvan Cournoyerin kanssa ja P.K. oli ulkopuolella huutamassa ja temppuilemassa. Yvan katsoi minua päin ja sanoi: ”tuo ei olisi koskaan onnistunut meidän päivinä. Joku olisi lyönyt häntä mailalla.”

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!