Patrik Laine iloitsi maalistaan: ”Itseluottamus ei ole ainakaan pohjilla”

© Kuva: Juha Tamminen

Nuorten Leijonien Patrik Laine läväytti USA:n verkkoon maalin Suomen viimeisessä harjoitusottelussa ennen MM-kisoja. Maali tuli nuorukaiselle tunnusomaisella tulisella laukauksella.

– Olihan se aika iso juttu, että sain tehtyä maalin viimeisessä pelissä ennen kisoja. Itseluottamus on nyt aika lailla tapissa, tai ei se pohjilla ainakaan ole. Oli kiva tehdä, ja tuosta on hyvä jatkaa, Laine myhäili SuomiKiekko-sivuston haastattelussa ottelun jälkeen.

Suomi lähtee kuitenkin kahden tappion jäljiltä turnaukseen, sillä Sveitsi ja USA olivat Suomea parempia kahdessa pelissä.

– Se ei ole ideaali tilanne, mutta peleissä oli hyvääkin, vaikka hävisimme molemmat. Saimme oppia, että niin sanottuja huonompia maita vastaan ei kannata lähteä takki auki. Pitää lähteä pelaamaan alusta asti.

Mitä hyviä asioita tarkoitat?

– Paransimme puolustamista tässä pelissä. Vastustaja oli parempi kuin eilisessä pelissä, ja pystyimme puolustamaan suht koht hyvin. Se oli varmaankin isoin yksittäinen asia.

– Tiukkaa turnausta odotetaan. Meillä ei ole kuoleman lohko, mutta sielläkin on kovia joukkueita ja kovia pelejä. Kovatasoista lätkää on odotettavissa, Laine sanoi.

Nuorten MM-turnaus alkaa tapaninpäivänä. Suomen avausvastustaja on Valko-Venäjä.

Panu Markkanen, Lahti
Twitter @PanuMarkkanen