Tässäkö Nuorten Leijonien ykkössentteri MM-kotikisoihin? – Suomalaislupaus lyö itseään läpi Kanadassa

© Kuva: Getty Images

Samaan aikaan, kun Suomi kohisee alle 20-vuotiaiden MM-kisojen alla Kärppien Jesse Puljujärvestä ja Tapparan Patrik Laineesta, on Kanadassa kehittymässä Suomelle todella potentiaalinen ykköskentän keskushyökkääjä MM-turnausta ajatellen.

Ontario Hockey Leaguen Barrie Coltsiin täksi kaudeksi siirtynyt Julius Nättinen on ottanut paikkansa hienosti Coltsissa. Colts johtaa omaa divisioonaansa, ja Nättinen on joukkueen parhaiden pistemiesten joukossa. Pelaamissaan 18 ottelussa hän on tehnyt hyvät tehot 8+17, ja on koko OHL:n pistepörssissä sijalla 21.

– Totta kai voin olla tyytyväinen, mutta vielä pitää parantaa paljon. Alku oli vaikea, minulla oli loukkaantuminenkin. Kolmisen viikkoa meni ikään kuin puolivaloilla, mutta pakko oli pelata. Heti ei siis lähtenyt, mutta sitten pisteitä alkoi tulla, ja myös itseluottamusta, kertoo Nättinen SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

18-vuotias Nättinen oli viime yönäkin joukkueensa kantavia voimia tehoin 1+1, kun Colts kaatoi Sudbury Wolvesin 4-1.

Anaheim halusi siirtoa

Nättinen on Anaheimin toisen kierroksen varaus viime kesältä. Seura teki hänen kanssaan tulokassopimuksen ja halusi JYP-kasvatin saman tien Pohjois-Amerikkaan kasvamaan ja oppimaan uuden mantereen kiekkotavoille.

– Siellä oli pieni halu, että pelaisin tällä mantereella lähellä heitä. Ajatukset menivät yksi yhteen. Oli mukava kuulla, että Anaheim halusi minun pelaavan lähellä heitä. Se antaa itseluottamusta, Nättinen sanoo.

Tuntuuko nyt, että päätös oli oikea?

– Se tuntuu oikealta. Saan pelata hyvien jätkien kanssa ja kehittyä. Tämä palvelee unelmaa ja tavoitetta pelata NHL:ssä. Uskon, että tämä on hyvä tie minulle.

Oliko ideana se, että kaikki mahdollinen Pohjois-Amerikan oppi saataisiin mahdollisimman nopeasti?

– Tavoitteeni on NHL:ssä. Tämä palvelee sitä, kun opin samalla kielen ja kulttuurin. Ajatus on, että kun otan seuraavan askeleen sinne isompiin ympyröihin, niin se on sitten helpompi ottaa.

”Kovat halut MM-kisoihin!”

MM-kotikisat ovat nuoren miehen mielessä hyvin kirkkaina.

– Kyllä minulla on todella kovat halut päästä kisoihin, kuuluu päättäväinen vastaus puhelinlinjan toisesta päästä, kun turnauksen ottaa puheeksi.

Nättinen olisi epäilemättä Suomelle hyvin tärkeä pelaaja jo tämänkin mittaisen Pohjois-Amerikan kokemuksen turvin.

– En osaa itse sanoa, millaiset mahdollisuudet minulla on kisoihin. Pohjois-Amerikan joukkueet tulevat kuitenkin tästä samasta sarjasta. Olen nähnyt paljon Kanadan ja USA:n pelaajia. Uskoisin, että pystyisin pelaamaan kisoissa, hän linjaa.

Barrie Colts pelaa seuraavan ottelunsa OHL:ssä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Nättinen kertoo kehittymisestään ja mahdollisesta NHL-aikataulustaan ennen sitä julkaistavassa haastattelun toisessa osassa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen