TAMPERE. Liigan kevään finaaleissa on edetty neljänteen kohtaamiseen Tapparan ja Kärppien välillä.

Sarja on tällä hetkellä 2-1 Kärpille, joka vei viikonloppuna sekä perjantain että lauantain väännöt itselleen.

Hirveän huolestuneita fiiliksiä kirvesrintojen leirissä ei kuitenkaan tällä hetkellä ole.

– Ollaan huomattu se, että pelillisesti ollaan pärjätty hyvin ja vietykin jopa pelejä. Nyt vain pieniin asioihin keskitetään vähän paremmin huomiota, Tapparan kakkosketjun keskellä maanantain neljännessä finaalissa toimiva Jarkko Malinen tuumasi aamujäiden jälkeen SuomiKiekko-sivustolle.

Malinen, joka on visusti ollut finaalit Kristian Kuuselan ja Olli Palolan kanssa samassa ketjussa, vaatii koko triolta enemmän kun sarjassa mennään eteenpäin.

– Eiköhän tuosta kaikilta löydy parannettavaa vielä. Sitten ollaan vahvoilla, Malinen uskoo.

Millaista se on sitten vetää kahden kovan tehomiehen välissä?

– Todella kivaa. Pyrkii vain saamaan kiekkoa sinne vauhtiin kavereille. ”Opalle” (Palola) vielä yrittää saada sitä kiekkoa hyökkäysalueella hieman enemmän.

Kärppien puolelta esillä on ollut todella vahvasti Joonas Kemppaisen johtama ketju, joka on takonut kovaa tulosta tähän mennessä koko pudotuspelien ajan. Kyseisen ketjun pysäyttäminen on hyvin varmasti erittäin isossa roolissa myös maanantaina, kun sarjan neljäs kohtaaminen luvassa.

Ketjua vastaan isona aseena Malisen mukaan on juuri se ase, mitä Kärppien tehovitja itse käyttää. Eli kiekon pitäminen vankasti itsellään.

– Niitä vastaan pitää pyrkiä hyökkäämään ja pitää pyrkiä pysymään kiekossa. Aiheuttaa turhautumista sinne sillä, Malinen puhuu vahvasta reseptistä.

Edellisellä kerralla Hakametsässä joukkueiden pelatessa Tappara tuli kamppailuun todella vahvasti ja aiheutti Kärppien puolustukselle huomattavia vaikeuksia.

Siitä Malisen mukaan tulee hyvää pohjaa myös tälle illalle.

– Toivotaan, että pystyttäisiin siitä tasosta jatkamaan missä täällä pelattiin ne kaksi erää. Ei siinä olut mitään hätää, mutta itse ainakin töpeksin paria maalia siinä vastustajalle. Koitetaan ottaa tänään ne takaisin.

Mistä rakentuvat ylipäätänsä aseet voittoa varten?

– Aggressiivisuus, mikä meillä oli täällä silloin ja sitten vain se tylyys pelata. Ja totta kai se, että mikään ei saa hetkauttaa meitä. Jos vastustaja tekee maaleja, niin tässä ollaan nähty kuitenkin se, että takaakin pystytään tulemaan ohitse, Malinen pohtii lähtökohdat läpi.

Kiekko Hakametsässä tippuu jäähän maanantaina kello 18:30.

Joukkueiden kokoonpanot ja ennakkohaastattelut:
Kärppien ketjut
Tapparan ketjut
Kärppien päävalmentajan Lauri Marjamäen ennakkomietteet
Kärppien nuoren puolustajan Markus Nutivaaran ennakkohaastattelu
Tapparan päävalmentajan Jussi Tapolan ennakkomietteet

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen