TAMPERE. Viikonloppuna tuplaotteluista eli ensin perjantaina Tampereelta ja lauantaina Oulusta voittanut Kärpät siirtyi finaalisarjassa johtoon ja se hakee nyt kolmatta voittoa, kun Hakametsässä edessä on finaalien neljäs kamppailu.

Kärppien takalinjoilla nuoren puolustajan Markus Nutivaaran, 20, kylmäpäisiä, vahvoja ja ennakkoluulottomia otteita on ehditty kehua jo monelta taholta ja Nutivaaralle on povattu hyviä tulevia vuosia ihan maajoukkuekarkeloidenkin puolella.

Nutivaaran ajatuksia ja mietteitä SuomiKiekko-sivuston toimittajan Ilari Savosen haastattelussa löytyy tästä:

***

Viikonloppuna joukkueilla oli kova urakka, kun lähemmäs 21 tunnin sisälle mahtui kaksi ottelua. Alla on nyt välipäivä, miten energioita on saatu kerättyä ja kasaan illan peliä varten?

– Eivät ne ihan täyteen voi latautua tässä vaiheessa, mutta tuntuu taas että nyt on virtaa. Kyllä se yksi lepopäivä auttaa aika paljon, koska kyllä nuo tuplapelit ovat oikeasti aika rankkoja. Nyt oli hyvä fiilis aamujäillä ja on hyvä lähteä kohti iltaa.

Miltä on tuntunut vetää ensimmäistä kertaa uralla liigafinaaleita?

– Erittäin hyvältä. On saanut nauttia, on saanut vastuuta ja on siitäkin pystynyt nauttimaan. Ei oikein mitään negatiivistä löydy. Aivan mahtavaa on ollut.

Eli voiko sanoa, että uran haastavimpia pelejä tähän mennessä, mutta myös kaikista mukavimpia?

– Menevät kyllä aika yksi yhteen. Tietenkin kun on iso panos, niin sitä mukavampi sitä on pelata. Eikä ole parempaa kuin se, että saa laittaa kaiken irti joka ilta.

Millainen tuntuma on jäänyt omasta suorittamisesta tähän mennessä? Ootko päässyt pelin ytimeen kiinni joka ilta vai miten asian näet?

– En ihan joka ilta, vaikka kyllä siellä hyviäkin pelejä on ollut. Pitäisi vain se tasaisuus löytää jotenkin. Mutta kyllä mä loppupeleissä olen ollut ihan tyytyväinen siihen, että miten olen pelannut näitä pelejä missä on ollut mukana.

Millainen kuva sarjasta on tähän mennessä jäänyt?

– Tarkkaa peliä. Tässä puolustetaan hyvin, niin aika kärsivällinen pitää olla tuolla kentällä. Välillä kun tempo laskee niin paljon, niin pitää olla niilläkin hetkillä kärsivällinen, vaikka tekisi mieli mennä ja mennä. Pitää vain odottaa sitä omaa paikkaa, että pääsee laittamaan kaiken irti.

Tappara tuli perjantaina finaalien ensimmäisessä kotiottelussa erittäin lujaa päälle. Onko nimenomaan tukipelaaminen omissa se avainjuttu?

– On ja oikeastaan puhe on kaikista tärkein. Siinä pitää vain olla hereillä koko ajan.

Millä uskot että pystytte viemään toisen vierasvoiton mukananne Ouluun?

– Kyllä me taistellaan vaan niin paljon. Ja ylipäätänsä se, että kumpi taistelee enemmän, niin se voittaa tänään.

***

Joukkueiden kokoonpanot ja ennakkohaastattelut:
Kärppien ketjut
Tapparan ketjut
Kärppien päävalmentajan Lauri Marjamäen ennakkomietteet
Tapparan päävalmentajan Jussi Tapolan ennakkomietteet

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen