Leijonat otti puolivälierissä ison voiton, kun se päihitti Kanadan lukemin 3-2 ja eteni mitalipelien puolelle.

Ratkaisumaalista vastasi Iiro Pakarinen, joka pisti limpun pussiin Jori Lehterän riiston ja levityssyötön jälkeen.

Pakarinen on iskenyt jo muutenkin tässä turnauksessa Leijonien kannalta merkittäviä maaleja, sillä ilman Sveitsi-pelin ratkaisevaa onnistumista voittomaalikilpailussa olisi jatkohaaveet voineet mennä jo täysin siihen. Nyt vielä puolivälierissä iso maali kaiken päälle.

Leijonien luotsi Erkka Westerlund kehaisikin ottelun ratkaisijaa ja nosti taustalta esille tärkeitä pointteja.

– Tykkään ihan kokonaisvaltaisesti pelaajana Iirosta, puolustaa hyvin, hyökkää hyvin ja varmaan eniten on pistänyt kroppaa likoon laukausten eteen. Jos katsoo, niin Iiro on siellä edessä aina. Uhraa sitä kroppaa joukkueen eteen ihan kirjaimellisesti, Westerlund tuumasi.

Kokonaisuudessaan Westerlund oli erittäin tyytyväinen siihen, miten Leijonat ottivat jälleen isoja askeleita eteenpäin joukkueena ja miten ovat ottaneet.

– Tämä joukkue on käynyt kovia vaiheita läpi. Kuusi kertaa ollaan oikeastaan oltu pakkovoiton edessä ja selviydytty niistä. Se on niin, että joukkue tarvitsee hyviä yhteisiä kokemuksia, mutta kyllä ihminen vain oppiin enemmän niistä kovista kokemuksista.

– Joukkue on mennyt eteenpäin, Westerlund tiivisti.

Puolivälierävaihe on kuitenkin MM-kisoissa iso totuuden hetki. Siinä aiemmilla peleillä ei ole enää lainkaan väliä, niin kuin torstaina nähtiin. Hyvin varsinkin tuloksellisesti alkulohkossa pelannut Kanada sai lopulta poistua Minskistä hyvin pettyneenä.

– Vaikka olisi pelannut kuinka hyvin sen alkusarjan, niin totuus tulee tässä pelissä vastaan. Meidän joukkue on kasvanut koko ajan ja oli merkkejä nyt myös siitä, että pelaajat itse pitivät huolen siitä pelistä, mikä on ollut iso kasvupaikka joukkueessa.

Mutta vielä tietyillä osa-alueilla jäi kovasti petraamisen varaa esimerkiksi lauantain välieräkamppailua varten, jossa vastassa on Tshekki.

– Nyt Kanada sai molemmat maalinsa oikeastaan meidän hyökkäyspelaamisen jälkeen ja siinä meillä on parannettavaa. Pystytään myös rivejä tiivistämään vielä enemmän, Westerlund uskoo.

Seuraavaksi Leijonilla edessä onkin välipäivä ennen lauantain koitosta. Sinne aivan vielä Westerlund ei suuresti kääntänyt katseitaan pelin jälkeen.

– Ei kannata mennä kuin päivä kerrallaan, ei kannata katsella eteen tai taaksepäin. Varmaan huilataan kuitenkin vähän huomenna.

Ilari Savonen, Minsk
Twitter: @ilarisavonen