Suomen jääkiekkomaajoukkueessa tänä viikonloppuna MM-kisapaikkaa tavoittelevat Michael Keränen ja Ville Pokka pääsivät hiljattain maailman arvostetuimpana kiekkojulkaisuna pidetyn The Hockey Newsin huomion kohteeksi, kun lehti rankkasi kuusi maailman parasta ”tuntematonta” kiekkoilijaa.

Lehti käytti kriteerinä sitä, että pelaajat eivät saaneet olla pohjoisamerikkalaisia eivätkä paluumuuttajia NHL:stä ja heidän piti olla vähintään todennäköisiä NHL:ään lähivuosina yrittäviä pelaajia.

– Kuulostaa mielenkiintoiselta. Tuntuu hienolta, jos on huomattu jossain, että tällainenkin kaveri on täällä pelaamassa, äimisteli Keränen SuomiKiekko-sivustolle.

– Hieno asia, jos olen pystynyt pelaamaan niin hyvin, että joku on huomannut. Mukavaa kuulla tällaista, säesti Pokka.

Keräsen ja Pokan lisäksi suomalaisista listalla oli myös maalivahti Mikko Koskinen. SuomiKiekko-sivusto uutisoi listasta huhtikuun 27. päivänä.

– Aika suomalaispainotteinen lista. Eivät varmasti olleet vääriä valintoja. He muutkin ovat kovia äijiä, Keränen tunnusti.

Listan toisen puoliskon täyttivät Metallurg Magnitogorskin Jan Kovar, Linköpingin Simon Hjalmarsson, Avtomobilist Jekaterinburgin Nikita Tryamkin.

Pokka ja Keränen kohtasivat useaan otteeseen myös kotimaan Liigassa tällä kaudella.

– Keränen on erittäin juonikas kiekon kanssa ja vaikea puolustettava. Ei aina tiedä, miten sen tavoittaa. Hän pystyy ratkomaan itse ja syöttämään hyvin. Molemmat on huomioitava, kehui Pokka.

Pokka on New York Islandersin toisen kierroksen varaus kesältä 2012. Kerästä ei ole varattu. Koskinen kävi kokeilemassa NHL-uraa kausina 2009-12.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen